in

Canicatti, român de 60 de ani, și-a înjunghiat, din gelozie, soţia cu care are opt copii, acum riscă ani grei de închisoare

Alexandru Zamfirache, un român de 60 de ani, este judecat în Italia, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat soţia cu care are nu mai puţin de opt copii. El şi-a înjunghiat de trei ori soţia în februarie anul trecut și riscă ani grei de închisoare.

Zamfirache era stabilit de mai mulţi ani în Italia, alături de o parte din familia sa numeroasă, însă relaţia cu soţia lui a devenit tot mai conflictuală în ultima perioadă. Conform Agrigento Notizie, citat de observatornews.ro, pe fondul consumului excesiv de alcool, Zamfirache obişnuia să-şi bată constant soţia, bărbatul fiind din cale afară de gelos.

Sătulă de corecţiile încasate, soţia lui Zamfirache a decis să pună capăt relaţiei şi a intentat divorţ, după o căsnicie care a durat 27 de ani. Bărbatul nu a acceptat ideea şi a devenit şi mai violent. Iar în februarie anul trecut, Zamfirache, deşi se afla în compania fetiţei lor, a pus mâna pe un cuţit şi şi-a înjunghiat soţia de trei ori.

Din fericire, Federica Marasa, una dintre vecinele românilor, a auzit strigătele de ajutor ale fetiţei cuplului Zamfirache şi a decis să intervină. A fost momentul în care Alexandru a fugit, iar Federica a chemat de urgenţă un echipaj medical.

Alexandru a fost reţinut la scurt timp de la producerea atacului, într-un moment în care se plimba pe străzile din Canicatti, oraşul în care stătea alături de familia sa. Poliţiştii au găsit asupra sa cuţitul pe care l-a utilizat şi susţin că, foarte probabil, românul şi-ar fi dus planul la bun sfârşit, dacă nu intervenea vecina celor doi. Soţia lui Alexandru Zamfirache a fost transportată de urgenţă la spital şi a fost salvată cu dificultate de medicii italieni, femeie pierzând mult sânge până să ajungă pe mâna doctorilor.

Luni, Federica Marasa a depus mărturie la tribunal, în dosarul în care Alexandru Zamfirache este acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Aceasta a precizat că „am auzit strigătele de durere şi de disperare ale fetiţei. Eram cu fratele meu şi mi-am dat seama că se produce un atac. Am realizat că se întâmplă ceva serios. Auzeam cu greu cum bărbatul îşi spunea că trebuie să o omoare, trebuie să o omoare„.

Procesul românului din Italia continuă, iar acesta riscă ani grei de închisoare. La termenul din 5 iulie ar urma să fie audiate soţia lui Zamfirache, dar şi fiica celor doi. Ar urma să fie unul dintre ultimele termene din proces înainte ca românul să-şi afle sentinţa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Telecabina căzută în Italia, nu se exclude sabotajul. Una dintre victime era șeful siguranței comunității ebraice

sofer de TIR italia

Șofer român de TIR, mort în condiţii misterioase într-o parcare din Italia. Cadavrul a fost găsit în cabină, cu uşile blocate pe interior