in

Cuneo, o româncă a reclamat că a fost maltratată la brutăria unde lucra: „Patronul a aruncat cu aluat în mine”

Româncă maltratată la brutărie: Într-un proces ce a avut loc la Cuneo, Italia, o româncă, fostă angajată a unei brutării a adus acuzații grave împotriva fostului său angajator, un brutar din Fossano. Femeia, originară din România, susține că a fost supusă la maltratări în repetate rânduri pe parcursul activității sale la locul de muncă.

Angajată ca vânzătoare într-o parfumerie la Roma: „450 de euro pe lună normă întreagă. Am renunțat”

Româncă maltratată la brutărie

Femeia, care și-a exprimat dorința de a fi parte civilă în procesul împotriva brutarului, a cerut o compensație financiară de 20.000 de euro pentru abuzurile pe care susține că le-a suferit între anii 2018 și 2020 la locul de muncă.

Aceasta a fost angajată a brutarului timp de 17 ani, între 2003 și 2020. Potrivit mărturisirilor sale, situația s-ar fi deteriorat în ultima perioadă până la punctul în care bărbatul ar fi ajuns să arunce în ea cu aluat.

Româncă de 43 de ani fuge de acasă cu fiica ei de 4 ani: localizată prin satelit și oprită în Toscana

În sala de judecată, fosta angajată a relatat că a avut atacuri de panică și că bărbatul îi spunea că nu înțelege nimic. De asemenea, susține că acesta i-ar fi spus că, fiind în vârstă de 40 de ani și fără copii, ar fi trebuit să se sinucidă. A fost foarte stresată și îi era greu să respire.

Martori: „Ea avea un caracter dificil”

La ultima audiere, au fost ascultați și câțiva foști angajați ai brutarului, care au declarat că, deși existau unele certuri, femeia avea un caracter dificil. Aceștia au menționat că brutarul își recunoștea întotdeauna priceperea, deși avea un temperament aspru.

În ceea ce privește acuzațiile de violență aduse bărbatului, în sala de judecată s-a explicat că, în realitate, se întâmpla ca aluatul să fie aruncat în grabă: „Se întâmpla să ne aruncăm aluaturile de grissini pe tavă pentru că trebuia să lucrăm rapid„, a relatat un muncitor.

Româncă de 27 de ani, coșmarul primarului din Cadoneghe: Amenințări, acte de vandalism, incendieri

„Într-o ocazie, poate că am atins ușor umărul colegei și ea s-a enervat. Același caz s-a întâmplat când a dat răspunsuri neadecvate la muncă. Lucra aluatul de pizza lângă un coleg și el i-a spus să înceteze să îi răspundă rău, iar ea a replicat spunându-i «trebuie să încetezi să îmi vorbești așa, spune asta mamei tale», iar el a aruncat aluatul”.

De asemenea, fraza raportată în sala de judecată, „dacă aș avea 40 de ani și nu aș avea copii, m-aș sinucide”, ar fi fost interpretată greșit de către fostul angajat: „El nu a spus asta”, a explicat un martor. „Fraza era «ți-ar înmuia mult caracterul să ai un copil»”.

Judecătorul, ascultând argumentele avocaților, a acceptat teza avocatului inculpatului, avocatul Alberto Summa, achitând bărbatul deoarece fapta nu constituie infracțiune, scrie targatocn.it.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de 43 de ani fuge de acasă cu fiica ei de 4 ani: localizată prin satelit și oprită în Toscana

Deputatul diasporei, cerere către autoritățile din Italia: „Reduceți impozitarea muncii”