in

Italia, femeie segregată timp de 22 de ani de frate și cumnată. Nu avea voie să vorbească cu nimeni, nu se putea spăla sau îngriji

 Știri ItaliaFemeie segregată 22 de ani în Italia – A locuit peste 22 de ani segregată într-o cameră fără încălzire până când, după o semnalare, a fost eliberată de carabinieri.

Protagonista este o femeie de 67 de ani din Bojano, în provincia Campobasso, segregată de fratele și cumnata ei. Ani de zile, femeia văduvă și singură a fost lipsită de îngrijiri medicale și ținută răpită într-o încăpere mică, uneori cu ajutorul unei frânghii. Acum se află într-o unitate securizată, scrie tgcom24.mediaset.it.

Femeie segregată 22 de ani în Italia

Procurorul a definit faptele drept o „oroare”. Sechestratorii femeii de 67 de ani sunt fratele și cumnata ei, denunțați la Parchet, dar încă în libertate, fără vreo măsură de arest, petru că nu există pericolului reiterării.

Victima, eliberată vineri seară și însoțită la secția de carabinieri, a fost audiată de un consultant desemnat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Campobasso care urmărește cercetările.

Femeia a povestit ce a pățit în peste 20 de ani de lipsuri și hărțuire psihologică și fizică, spunând că a suferit bătăi, amenințări și privarea totală de libertate și de autonomie personală.

Reconstituirea faptelor

Femeie segregată 22 de ani în Italia – Povestea începe în 1995, când femeia, pe atunci în vârstă de 40 de ani, devine văduvă și acceptă invitația fratelui ei, care se oferă să o găzduiască și să-i pună la dispoziție ceea ce era camera părinților în vârstă.

După câțiva ani de conviețuire pașnică, femeia începe să devină o povară și o obligă să se mute într-o încăpere creată lângă șopron, fără încălzire, accesibilă printr-o scară în spirală exterioară și dotată cu un sistem rudimentar de închidere din exterior, cu o sfoara legată de un cui ancorat de perete pentru a o impiedica sa iasa in lipsa sotilor.

Caz şocant: Femeie sechestrată, bătută şi tunsă de copiii unui afacerist

Este vorba despre reconstrucția carabinierilor din Bojano, coordonați de maiorul Edgar Pica, care au lucrat câteva luni la caz, efectuând verificări și achiziționând material de investigație înainte de a trece, vineri seară, la raidul pentru eliberarea femeii.

Potrivit carabinierilor, victima acestei aventuri de peste 20 de ani nici măcar nu avea acces la examene medicale și nu se putea spăla în cuva de rufe decât o dată pe lună.

Aici se putea spăla o dată pe lună

Româncă minoră din Italia, sechestrată de un tunisian care a torturat-o şi a lăsat-o însărcinată

Nu i s-a permis să vorbească niciodată cu nimeni

Femeie segregată 22 de ani în Italia – Femeia a fost lipsită de îngrijiri medicale ani de zile, iar doar sporadic a fost însoțită la un coafor, monitorizată îndeaproape de cumnata ei.

Nu a ieșit niciodată singură, nici măcar să meargă la mormântul răposatului ei soț și nu i s-a permis niciodată să vorbească cu nimeni.

„Momentul de schimbare a venit datorită unei semnalări – spune maiorul de carabinieri Edgar Pica – care demonstrează necesitatea de a sesiza violența mereu.

Nu întoarceți capul în altă parte, ascultați cererile de ajutor, chiar daca voalate, de la vecini, cunoștinte sau simpli colegi și semnalați-le la carabinieri, pentru ca doar depasind zidul tacerii se poate construi o societate mai buna care sa garanteze tuturor aceleasi drepturi si sa puna capat oprimării”.

Grosseto, românca de 17 ani găsită după 2 luni: „Am fost răpită, sechestrată și bătută”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 28 In medie: 3.6]

Român de 37 de ani moare în accident de motocicletă în Brescia, peste o lună urma să fie tată

Româncă de 23 de ani ucisă de o mașină pe o superstradă în Italia, șoferul a fugit de la locul accidentului