in

Furt de cabluri de cupru la Melfi, român de 31 de ani prins de carabinieri pe stâlp


Furt de cabluri de cupru la Melfi, cu consecința blocării unei ci ferate. Carabinierii din Melfi au reținut în flagrant delict un tânăr de 31 de ani, de origine română, cu domiciliul în zona Foggia. Tânrul este acuzat de furt calificat în complicitate de cabluri electrice din cupru.

Furt de cabluri de cupru la Melfi

Rezultatul operațional a fost obținut în noaptea de marți, 15 martie, când militarii, în timpul unui serviciu de control teritorial, care vizează totodată combaterea infracțiunilor contra proprietății, au ajuns la centrul industrial San Nicola di Melfi.

La 112 se primise un raport specific de la compania „Enel” care administrează rețeaua de energie electrică, privind o cădere de tensiune survenită în zonă.

Inspecția efectuată de Carabinieri a permis depistarea furtului de cabluri aferente două linii electrice de medie și joasă tensiune.

Operatorii, dându-și seama ce s-a întâmplat, au început o percheziție ulterioară atentă a zonei, în apropierea punctelor unde erau poziționate cablurile aeriene furate.

Foggia, român prins de polițiștii feroviari când fura 300 de kg de cupru

Trei hoți de cabluri

Au văzut trei subiecți în întuneric, la distanță, unul dintre ei încă agățat de stâlp, ținând în mână o foarfecă.

Dându-și seama că au fost descoperiți, cei doi de jos au fugit, profitând de întunericul și natura zonei înconjurătoare, formată din vaste terenuri agricole, condiții care au făcut imposibilă urmărirea lor.

În această împrejurare, persoana aşezată pe stâlp a fost blocată şi identificată ca fiind românul de 31 de ani.

Au furat cupru de 500.000 de euro, patru români arestaţi la Latina. Au demontat instalația unei fabrici întregi

Românul a fost arestat

O parte din marfa furată a fost recuperată și restituită reprezentantului legal al „Enel”, iar crampoanele și foarfecele folosite de bărbat pentru a urca pe stâlp și a tăia cablul de alimentare au fost confiscate.

Cetăţeanul român, din cauza unor indicii atât de evidente grave ale unei infracţiuni, faţă de care se aplică firesc prezumţia de nevinovăţie, a fost declarat în stare de arest, transmite ANSA.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
selfie roman torino

Trădat de ”selfie-urile” postate pe Facebook, român căutat pentru mai multe infracțiuni, prins în Italia

furt echipa tv florenta

Român arestat la Florența, după ce a lăsat fără echipamente o echipă de televiziune