in

În Italia era șefă de bordel cu minore, în România era învățătoare la o școală din Vaslui. Arestată la solicitarea autorităților italiene

Era învățătoare la o școală din Vaslui, tânăra de 29 de ani arestată de polițiștii români, la solicitarea colegilor din Italia, pentru a fi extrădată.

Se numește Alina Mădălina Idriceanu și pe numele ei, autoritățile din Italia au emis un mandat european de arestare.

„Persoana în cauză, care locuiește în județul Vaslui, a fost preluată de polițiști și adusă la sediul Parchetului Iași. Ulterior, procurorii au decis reținerea ei pentru 24 de ore. De asemenea, a fost propusă arestarea provizorie a acesteia, în baza mandatului european emis de autoritățile judiciare italiene. Potrivit acestora, femeia a fost condamnată la o pedeapsă de șase ani și șase luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și pornografie infantilă”, a declarat procurorul Iulian Ispir, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Însă judecătorii de la Iași au respins cererea de arestare provizorie, dispnând măsura controlului judiciar, având în vedere că femeia are doi copii minori.

Alina Mădălina Idriceanu a fost condamnată pentru că a facilitat transportul unei minore, din România, în Italia și apoi a dus-o pe minoră să lucreze într-un club de noapte. Presa din Italia a relatat pe larg despre o rețea de prostituate care ar fi fost plasate unor proxeneți italieni. Cazul a ajuns în atenția carabinierilor după ce o minoră de 17 ani, din România, a fost salvată în ultima clipă de la sinucidere, fiind găsită în apropierea unei gări, unde se pregătea să se arunce în fața unui tren. Minora le-a relatat carabinierilor că a fost adusă în Italia de Idriceanu, care i-ar fi promis că îi va găsi un loc de muncă.

Odată ajunsă în localitatea italiană Poggio, tânăra a fost plasată într-un club de noapte, unde era obligată să se prostitueze pe sume cuprinse între 50 și 100 de euro de client.

Minora le-a mai povestit autorităților italiene că viața ei și a celorlalte tinere din club se transformase într-un iad după ce a fost vândută celor doi italieni care se ocupau de clubul de noapte. În urma descinderii carabinierilor și a procurorilor din Bologna, clubul de noapte a fost închis, iar cei doi italieni au fost arestați, în timp ce Idriceanu a dispărut în România.

În același timp, Alina Mădălina Idriceanu este cercetată de autoritățile din România pentru contrabandă cu țigări. În urmă cu trei ani, femeia a fost prinsă cu mașina burdușită cu țigări la Vama Albița. Judecătoria Huși a condamnat-o la trei ani de închisoare, cu suspendare.

Tot în urmă cu trei ani, învățătoarea proxenetă a susținut examenul de admitere în avocatură organizat de Uniunea Națională a Barourilor din România. Absolventă de studii juridice, Alina Mădălina Idriceanu a susținut examenul de admitere în profesia de avocat, dar nu a trecut examenul.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

TVR plătește 16 milioane de euro unei firme italiene, pentru retransmiterea programelor prin satelit timp de 5 ani. TVRI se va recepționa în toată Europa

Verona, și-a înjunghiat soția sub privirea îngrozită a copilului lor de 11 ani, român arestat