in

Italia, infirmier condamnat pe viață, acuzat de opt crime și patru tentative de omor, victimele erau bătrâni asistați de el

Italia, infirmier condamnat pe viață, acuzat de opt crime și patru tentative de omor, victimele erau bătrâni asistați de el.

Aceasta este povestea lui Leopoldo Wick, în vârstă de 59 de ani, un infirmier din Ascoli Piceno condamnat la închisoare pe viață, scrie ANSA.

El a fost acuzat că este responsabil de 8 crime cu premeditare și 4 tentative de crimă cu premeditare pentru morți suspecte între 2017 și 2018, prin administrarea nejustificată de droguri.

Roma, patru bărbați și o femeie, toți români, trăiau într-un adăpost pentru câini. ”O situație la limita degradării”

Italia, infirmier condamnat pe viață, acuzat de opt crime

Instanța l-a găsit vinovat de șapte din cele opt cazuri de crimă și de unul din cele patru cazuri de tentativă de crimă. Bărbatul, care și-a mărturisit întotdeauna nevinovăția, este acuzat de circumstanța agravantă de a fi comis faptele prin mijloace insidioase.

Potrivit acuzării, Wick le-ar fi administrat în mod repetat victimelor insulină și medicamente psihotrope, substanțe farmacologice care, pentru doze care depășeau cu mult intervalul terapeutic și pentru însuși tipul lor, erau absolut contraindicate și de natură să poată provoca, așa cum s-a întâmplat de fapt, moartea pacienților.

În audierile anterioare, procurorul șef din Ascoli ceruse condamnarea lui Wick la închisoare pe viață; apărarea, pe de altă parte, solicitase achitarea inculpatului prin avocații Francesco Voltattorni, Tommaso Pietropaolo și Luca Filipponi.

”Este o sentință corectă, dar probabil că vom face apel în cazurile în care Wick a fost achitat”, a comentat Umberto Monti, procurorul-șef din Ascoli Piceno.

Procurorul crede că infirmierul e autorul a 8 crime și 4 tentative

”În ceea ce privește achitările, în calitate de procuror, am cerut într-un caz de omor să fie retrogradat la tentativă de omor și într-un caz de tentativă de omor să fie retrogradat la vătămare corporală gravă. În orice caz”, a adăugat Monti, ”ne vom gândi dacă să facem apel, ținând cont de faptul că suntem convinși de vinovăția lui Wick și în legătură cu cazurile pentru care a fost achitat. Este de la sine înțeles că vom citi mai întâi în profunzime motivațiile sentinței”.

”Cu toate acestea, nu există satisfacție”, după cum a spus procurorul din Ascoli: ”Când cineva este condamnat, nu există niciodată satisfacție. Sentința face, cu siguranță, dreptate părților ofensate pentru cazurile în care Wick a fost găsit vinovat”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.5]

Ceață densă, ciocnire pe autostrada A13 la Rovigo: un român decedat și cinci răniți

accident foggia roman

Foggia, doi morți și un român rănit grav în urma unei ciocniri violente între două autoturisme