in

Italian condamnat pe viață pentru uciderea unui român la Roma

Massimo Galioto, un italian de 45 de ani, a fost condamnat pe viață pentru uciderea unui cetățean român de 38 de ani, la Roma.

Galioto a mai fost pentru uciderea altei persoane, Beau Salomon, dar a fost achitat.

Apoi a fost condamnat pentru uciderea lui Emanuel Stoica, 38 de ani, persoană fără adăpost, la fel ca și asasinul.

Galioto fusese achitat cu câteva luni în urmă de acuzațiile de ucidere a studentului american Beau Salomon, găsit mort pe malul Tibrului pe 4 iulie 2016.

Povestea cazului a fost prezentată în cadrul emisiunii „Un giorno in prettura” de pe canalul Rai 3, de sâmbătă 2 octombrie 2021.

Român ucis la Roma

Emanuel Stoica, 38 de ani din România, a fost găsit mort în seara zilei de 7 mai 2020 pe pista ciclabilă Ponte Sisto din Roma.

Victima a fost atacată de ucigaș și a fost lovită cu pumnii și cu picioarele în mod repetat.

Român în vârstă de 38 de ani, atacat și ucis la Roma de un italian abia achitat pentru altă crimă

Unii martori, prezenți la fața locului, au chemat poliția, subliniind că atacatorul era „o persoană care se plimba cu un câine Labrador”

Mașinile au ajuns la fața locului și l-au identificat pe atacator și, după ce l-au urmărit, l-au capturat, încătușat și l-au dus la secția de poliție. Bărbatul a fost identificat, se numește Massimo Galioto.

La o primă examinare, cadavrul lui Emanuel prezenta leziuni la nivelul feței și mâinilor, care, conform celor constatate de medici, s-au datorat mușcăturilor labradorului agresorului.

Judecat pentru alt omor

Massimo Galioto, în noiembrie 2020, a fost achitat pentru uciderea lui Beau Solomon, deoarece, conform motivațiilor judecătorilor, „contactul fizic dintre atacator și Solomon nu este dovedit”. Când a fost pronunțată sentința de gradul II, bărbatul se afla deja în închisoare pentru infracțiunea Ponte Sisto.

Dovezi concrete

Pentru uciderea lui Emanuel Stoica, anchetatorii au putut folosi numeroase elemente de anchetă. Atacul victimei a fost filmat de numeroase persoane cu smartphone-urile lor, iar cei prezenți la fața locului, pe lângă faptul că s-au oferit ca martori oculari, au putut astfel să ofere poliției dovezi concrete.

Autopsia a stabilit, de asemenea, că amprenta unui pantof a fost evidențiată pe fața ucisului Emanuel Stoica, ca urmare a unei lovituri puternice aruncate de atacator. Amprenta este compatibilă cu încălțămintea purtată de Galioto în momentul arestării.

Procurorul a dobândit și mărturia unui băiat care l-a auzit pe presupusul ucigaș spunând „de data aceasta l-am ucis”.

MOTIVUL PENTRU ASASINAREA LUI EMANUEL STOICA

Anchetatorii au stabilit că bătaia și uciderea lui Emanuel Stoica sunt motivate de o dispută cu privire la o lipsă de 50 de euro din banii colectați în timpul unei chete de către persoanele fără adăpost din zonă.

Românul a fost acuzat de comunitate că este autorul furtului, din acest motiv Galioto l-a bătut pentru a-l ucide.

Victima, din același motiv, a fost bătută și de un alt om fără adăpost, dar bătaia fatală a fost cea a lui Massimo Galioto.

Condamnare pe viață

Massimo Galioto a fost condamnat la închisoare pe viață în primul grad pentru uciderea fără adăpost Emanuel Stoica.

Curtea cu Juri s-a pronunțat în aprilie 2021, la puțin mai puțin de un an după bătaia brutală care a luat viața persoanelor fără adăpost care au călătorit lumea cu bicicleta. Procurorul de la sfârșitul rechizitoriului, pe baza probelor adunate de anchetatori, ceruse „sfârșitul pedepsei niciodată”, deoarece „Massimo Galioto este responsabil pentru uciderea lui Stoica”. Apărarea a anunțat apelul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Sora lui Mircea Badea s-a mutat în Italia: „Cel mai frumos loc din lume”

Italia, româncă de 48 ani venită la cules struguri moare de Covid. Era nevaccinată!