in

Liliana Cojita, româncă de 56 de ani, ucisă de partenerul marocan la Tombolo, Padova. „Mi-am pierdut mințile”, declară criminalul

Liliana Cojita, româncă ucisă la Tombolo

Româncă ucisă la Tombolo – „Mi-am pierdut mințile și am sugrumat-o”, a declarat Youssef Maid, marocanul de 50 de ani care s-a prezentat la carabinieri joi, 21 septembrie. Youssef locuia la Tombolo, în provincia Padova, cu Liliana Cojită, româncă de 56 de ani, cu care avea o legătură sentimentală, potrivit primelor informații. Ea venise la Tombolo pentru a fi aproape de sora ei, Marcela. Crima a șocat mica localitate.
>>> După 19 ani de Italia, o româncă s-a mutat în Spania, la iubitul ei, care a ucis-o. „Ceea ce s-a întâmplat ne-a șocat”

Româncă ucisă la Tombolo

Liliana Cojita s-a născut în România la 1 noiembrie 1967. În câteva zile ar fi împlinit 56 de ani. Locuia în apartamentul de pe Via Vittorio Veneto din Tombolo de aproximativ șase luni. În apartament mai locuia un cuplu, un italian cu partenera lui chinezoaică.

Liliana se mutase la Tombolo pentru a fi aproape de sora ei care locuiește în cătunul Onara cu familia și care suferă de probleme de sănătate.
>>> Ucigașul româncei însărcinate, pedeapsa de 19 ani a fost anulată, se reface procesul

Crima

Dintr-o reconstrucție inițială a faptelor între victimă și marocan a izbucnit o ceartă furioasă din motive banale. Cert este că nord-africanul ar fi strâns-o pe femeie de gât până a sufocat-o. De îndată ce și-a dat seama de gravitatea faptei și că românca era moartă, a părăsit casa și s-a dus la cazarmă să se predea, scrie Padova Oggi.

„Am ucis o femeie, e în apartament, nu știu ce s-a întâmplat cu mine. Ne-am certat și mi-am pierdut mințile”. Acestea sunt cuvintele pe care se spune că bărbatul le-a rostit ieri, 21 septembrie, militarilor care l-au primit în cazarmă la ora prânzului. Anchetatorii s-au grăbit imediat la locul tragediei și au izolat zona. Trupul neînsuflețit al femeii a fost găsit, medicul legist a sosit și nu a putut decât să confirme că a murit. Cadavrul a fost dus la Institutul de Medicină Legală al spitalului Cittadella și pus la dispoziția autorităților judiciare.
>>> Româncă ucisă de un marocan la Padova, bărbatul a sufocat-o

Investigațiile

Anchetatorii Carabinieri încearcă acum să înțeleagă ce l-a determinat pe bărbat să o omoare pe femeie. Se investighează sfera sentimentala a celor doi, posibilele gelozii aparute in ultima vreme, dar si posibilitatea ca femeia să fi decis să-l părăsească. Lângă apartament cineva a auzit țipete. Episodul ar fi izolat. În trecutul recent, între cei doi nu s-ar fi petrecut situații demne de reținut sau în orice caz care ar fi meritat intervenția poliției.

Primarul: „Ultima crimă în urmă cu șaizeci de ani”

„Ne aflăm în fața unui fapt foarte grav. Comunitatea noastră nu este obișnuită cu astfel de episoade dramatice. Toți cetățenii sunt afectați, în mod profund, pentru că Tombolo este o localitate pașnică, care nu este obișnuită cu așa ceva. Dar violența împotriva femeilor este o problemă socială uriașă”, spune primarul Cristian Andretta..

„Sunt 60 de ani – a spus el – de când nu a fost înregistrată o crimă în Tombolo. Suntem un oraș mic în care domnește siguranța, ne cunoaștem cu toții și există respect în rândul oamenilor. Ceea ce s-a întâmplat este foarte grav și chiar și într-o mică realitate ca a noastră evidențiază un fenomen despre care vorbim zi de zi, respectul pentru femei, violența domestică, până la feminicid inclusiv. În calitate de primar, tot în numele administrației municipale, aș dori să transmit cea mai mare apropiere familiei victimei. De asemenea, dedic o îmbrățișare oamenilor mei care nu sunt obișnuiți să trăiască acest tip de experiență și astăzi au trăit o după-amiază devastatoare.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
romanca ucisa padova

Româncă ucisă de un marocan la Padova, bărbatul a sufocat-o

Protest AUR în fața MAE pentru dreptul de vot în diaspora: „PSD și PNL vor să îi blocheze pe români” – VIDEO