in

Protest AUR în fața MAE pentru dreptul de vot în diaspora: „PSD și PNL vor să îi blocheze pe români” – VIDEO

AUR protestează pentru votul diasporei – La toate alegerile generale din ultimii ani, votul din disapora a fost decisiv, fie pentru numere (așa a câștigat Traian Băsescu în 2004), fie pentru emoția generată (cum a fost cazul confruntării între Iohannis și Ponta).
>>> Case la 1 EURO pentru diaspora, propunerea unui lider AUR

Nu e de mirare că AUR se pregătește deja de atac asupra circumscripției diaspora, declanșând deja, de facto, campania electorală pentru 2024. AUR susține că nu sunt destule secții de vot în diaspora, iar PNL și PSD ar avea intenția să-i împiedice pe românii din diaspora să voteze.

AUR protestează pentru votul diasporei

Potrivit liderului AUR, protestul va avea loc împotriva „fraudei electorale pe care coaliția PSD-PNL o pregătește” pentru anul viitor în diaspora.

George Simion a precizat că reprezentanții PSD și PNL „nu vor să înființeze” noi secții și consulate pentru românii din diaspora pentru a se asigura că aceștia nu votează.
>>> Ministrul Energiei, atins de George Simion în Parlament: „Hoțule! Ești un hoț!” / „Du-te la Putin” – VIDEO

Astfel, reprezentanții partidului AUR, în frunte cu George Simion, au protestat ieri în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne pentru dreptul românilor din diaspora de a putea vota la alegerile de anul viitor. Manifestația a avut ca scop, potrivit AUR, și „tragerea unui semnal de alarmă cu privire la pregătirea fraudării alegerilor de anul viitor din diaspora, acolo unde PSD și PNL vor să îi blocheze pe români să își exprime intenția de vot”, scrie stiripesurse.ro.

AUR a solicitat MAE și Guvernului României să înființeze mai multe secții în diaspora și mai multe consulate, astfel încât românii să își poată exprima votul la alegerile din 2024.

Primele alegeri de anul viitor vor fi cele pentru Parlamentul European și vor avea loc pe data de 9 iunie 2024.
>>> Deputatul PNL de diaspora Valentin Făgărăşian, atac dur la AUR: ”Au devenit promotorii violenţei și manipulării”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Liliana Cojita, româncă ucisă la Tombolo

Liliana Cojita, româncă de 56 de ani, ucisă de partenerul marocan la Tombolo, Padova. „Mi-am pierdut mințile”, declară criminalul

accident italia microbuz

Italia, microbuz cu cinci români la bord prăbușit mai mult de 20 de metri într-o prăpastie: un mort și trei răniți