in

Ucigașul româncei însărcinate, pedeapsa de 19 ani a fost anulată, se reface procesul

Ucigașul româncei însărcinate va fi judecat din nou. Și-a înjunghiat până la moarte iubita însărcinată - Antonino Borgia care a ucis-o pe Ana Maria Lacramioara

Ucigașul româncei însărcinate va fi judecat din nou. Și-a înjunghiat până la moarte iubita însărcinată: pedeapsa de 19 ani a fost anulată, se reia procesul. Aceasta este decizia Curții Supreme pentru antreprenorul din Partinico, Antonino Borgia care a ucis-o pe Ana Maria Lacramioara Di Piazza în 2019. Un nou proces va avea loc pentru a se verifica existența premeditării și a motivelor josnice.
>>> Palermo, româncă însărcinată, înjunghiată în burtă și lăsată să moară pe marginea drumului, într-un șanț

Ucigașul româncei însărcinate va fi judecat din nou

Pedeapsa de 19 ani și 4 luni aplicată în apel antreprenorului din Partinico (Palermo), Antonino Borgia pentru uciderea femeii cu care a avut o relație extraconjugală și care era însărcinată în 4 luni la momentul săvârșirii infracțiunii nu trece de controlul Curții Supreme.
>>> După 19 ani de Italia, o româncă s-a mutat în Spania, la iubitul ei, care a ucis-o. „Ceea ce s-a întâmplat ne-a șocat”

În 22 noiembrie 2019, a fost ucisă Ana Maria Lacramioara Di Piazza, doar 30 de ani, mama unui alt fiu rămas orfan. Sentința din apel cu care a fost anulată condamnarea pe viață primită de învinuitul în primă instanță stârnise multă indignare și acum secția I a Curții Supreme, acceptând recursul Parchetului General, a decis să o anuleze, retrimițând dosarul spre rejudecare parțială.
>>> Și-a ucis cu zece lovituri de cuțit amanta însărcinată: „Îmi pare rău, am distrus viața a două familii”

Proces de refăcut

În esență, va trebui să se desfășoare un nou proces de recurs în cadrul căruia, având în vedere că este stabilită responsabilitatea bărbatului pentru uciderea tinerei (de origine română, dar rezidentă în Giardinello de ani de zile), va fi necesar să se verifice din nou dacă acesta a acţionat prin pregătirea crimei şi dacă motivele care l-au împins să acţioneze, evident fără a justifica infracţiunea, sunt de natură să „trezească un profund sentiment de respingere în fiecare persoană de normalitate medie”.

Acestea nu sunt detalii pentru că tocmai absența acestor agravante a fost cea care i-a determinat pe judecători să recunoască dreptul acuzatului de a fi judecat cu procedura prescurtată (cerere care nu poate fi acceptată dacă există circumstanțe agravante) și reducerea de pedeapsă a fost foarte semnificativă.
>>> Pescara, româncă ucisă de partenerul ei italian. „Alina a fost sugrumată în pat”

Decizia Curții Supreme a fost salutată de mama victimei, care este parte civilă împreună cu nepotul ei, cu ajutorul avocatului Angelo Coppolino, și care speră să aibă acum dreptate deplină .

Ucigașul româncei însărcinate va fi judecat din nou
Ucigașul româncei însărcinate va fi judecat din nou

Uciderea iubitei incomode și teza „raptusului”.

Potrivit investigațiilor coordonate la acea vreme de procurori, Borgia – căsătorit și tată a trei copii – în acea dimineață de noiembrie de acum 4 ani plănuia să scape de iubita lui care rămăsese însărcinată și devenise incomodă.

Bărbatul – după cum documentează niște camere de supraveghere – înjunghiase de mai multe ori victima, care reușise și ea să scape de el, pentru ca apoi să fie prinsă din nou, încărcată înapoi în duba antreprenorului, apoi ucisă („ca să nu o facă să sufere „, spusese el) cu o lovitură în cap. Cadavrul a fost apoi îngropat în mediul rural și Borgia se dusese calm mai întâi la frizer, apoi la bar și chiar la secția de poliție Partinico pentru că avea nevoie de niște acte.

El a susținut totuși întotdeauna că a acționat în timpul unui „raptus” și că fata l-ar fi șantajat, amenințând că îi va dezvălui relația soției sale. Pentru asta și-ar fi „pierdut mințile” și ar fi ucis-o. În timpul procesului de gradul I, el a mai spus că este „pocăit” , conștient că a „distrus două familii”: totuși, niciun judecător nu i-a acordat vreodată circumstanțe atenuante pentru aceasta.
>>> Și-a ucis cu zece lovituri de cuțit amanta însărcinată: „Îmi pare rău, am distrus viața a două familii”

Motivele condamnării pe viață: „Gest tribal pentru a proteja imaginea unui bărbat respectabil”
Sentința în primă instanță

Pentru Curtea cu Juri de primă instanță, nu existase nicio îndoială cu privire la responsabilitățile lui Borgia și judecătorii nu ezitaseră să scrie că Borgia și-a eliminat iubita cu „un gest tribal pentru a-și salva imaginea de om respectabil”. Ei consideraseră că există toate circumstanțele agravante, inclusiv premeditarea, motivele abjecte și zadarnice și chiar cruzimea (inculpatul omorâse victima cu zece înjunghieri).

Și nu au crezut teza raptusului susținută de Borgia: în interceptările telefonice din închisoare, de fapt, a reieșit tot disprețul cu care antreprenorul vorbea despre victimă, numind-o „curvă”, crezând că e corect „să-i zdrobească capul” pentru că „era româncă și mi-a cerut bani de protecție, m-a epuizat”. Ba chiar i-a dat fiului său lecții din spatele gratiilor: „O femelă – l-a avertizat el – te corupe imediat”. Pentru aceasta Borgia a fost condamnat la închisoare pe viață pe 2 aprilie 2021, fără niciun fel de reducere.
>>> Închisoare pe VIAŢĂ pentru italianul care şi-a ucis amanta însărcinată.”I-am zdrobit capul că încă mai gâfâia”

Sentința de apel

Ucigașul româncei însărcinate va fi judecat din nou – Cu toate acestea, Curtea de Apel a avut o altă părere și a decis să reducă pedeapsa la 19 ani și 4 luni (începând de la o pedeapsă de bază de 31 de ani și jumătate și aplicând reducere de o treime prevăzută cu procedura prescurtată), eliminând toate circumstanțele agravante. Potrivit judecătorilor, acuzatul ar fi ucis-o pe Ana Maria Lacramioara Di Piazza, dar fără premeditare (ar fi ales alt loc și metodă) și fără cruzime (cele 10 înjunghieri – au susținut în rezumat judecătorii în motivele propoziție emisă la 7 octombrie anul trecut – ar fi fost doar pentru că victima a încercat să scape și nu pentru simpla plăcere de a o face să sufere).

Ceea ce a stârnit cele mai multe discuții, însă, a fost nerecunoașterea motivelor abjecte și zadarnice: potrivit Curții, de fapt, Borgia ar fi acționat de teamă că soția sa va descoperi relația clandestină cu tânăra de treizeci de ani și de asemenea, sarcina și, ucigând-o, ar fi vrut să se protejeze pe sine și familia lui de consecințele acelei posibile descoperiri.
>>> Dosarul Anica Panfile, mama a 4 copii ucisă în Treviso: cercetat pentru omor fostul ei angajator, un mafiot supranumit „Regele peștelui”

Ucigașul româncei însărcinate va fi judecat din nou – Mama victimei: „Măcelărită într-un mod atroce, trebuie să plătească”

Din această perspectivă, de exemplu, cuvintele inculpatului către soția sa în care „s-a reprezentat ca justițiarul hotărât” și „se lăuda că a planificat cu scrupulozitate moartea victimei (‘aveam deja lemnul, totul pregătit… Știam ce trebuia să fac… am făcut-o să dispară complet… Pregătisem și acidul clorhidric pentru mai târziu…’) nu erau de înțeles – potrivit judecătorilor de apel – ca o mărturisire și pentru a demonstra premeditare, ci ca „dictat clar de nevoia de a-și justifica conduita necredincioasă, diminuându-i semnificația” în ochii femeii cu care se căsătorise și care îi dăduse 3 copii.

Ucigașul româncei însărcinate va fi judecat din nou – Anularea cu retrimitere a Curții de Casație

Curtea de Casație a recunoscut acum că omorul a fost comis de Borgia fără cruzime, dar nu a fost deloc convinsă de argumentele oferite de judecătorii de apel pentru eliminarea celorlalte două circumstanțe agravante. Din acest motiv, în noul proces de recurs, va fi necesară clarificarea acestor puncte și în consecință și redeterminarea sentinței, scrie Palermo Today.
>>> Sicilia, româncă de 40 de ani ucisă cu pușca, femeia lucra la o fermă din provincia Catania

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Elon Musk: "Soros conduce invazia în Italia”

Migranți, Elon Musk: „Soros conduce invazia în Italia. Iată care este planul lui”

ora de vară 2023

Ora solară 2023, când și cum trebuie să mutăm ceasurile