in

Milano, român condamnat după un jaf de zile mari: ceasuri de lux şi bijuterii de 642.000 de euro

Flaviu Alexandru Tăbăcaru, în vîrstă de 25 de ani, din Piatra Neamţ, încarcerat în Italia pentru un jaf de peste 642.000 de euro, se întoarce acasă să-şi execute pedeapsa. Autorităţile judiciare din Peninsulă l-au condamnat la o pedeapsă de 9 ani şi 6 luni de închisoare. O parte din detenţie a fost executată în Italia, iar de acum înainte va executa închisoarea în România. Asta după ce italienii au cerut instanţei de judecată competentă, Curtea de Apel Bacău, recunoaşterea hotărîrii penale străine, scrie monitorulneamt.ro.

Anchetatorii italieni l-au acuzat pe pietrean de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie în formă agravată, deţinere şi port de arme, tot în formă agravată. Fapta a avut loc pe 15 februarie 2013, când împreună cu mai multe persoane, tânărul a intrat într-un magazin de bijuterii – Franck Muller, de unde au sustras prin violentă 42 de ceasuri de lux şi bijuterii, paguba cifrându-se la 642.140 de euro.

Jaf în vila din Lanciano, a fost capturat al patrulea român. Salvini: «Străin infam, tăietor de urechi»

Tăbăcaru a organizat totul, dând indicaţii complicilor cu privire la modul de desfăşurare a faptelor. Imediat după ce au năvălit în spaţiul comercial, atacatorii l-au anihilat pe angajatul care era de serviciu în acea zi, doborîndu-l cu mai multe lovituri de baston. La fel a păţit un alt salariat şi un client care s-a aflat în locul nepotrivit, într-un moment nepotrivit. Toţi au fost siliţi să se aseze în genunchi, cu faţa la pămînt, cel care dorea să cumpere din magazin încasând mai multe lovituri cu bâta peste corp.

Ulterior, cu obiecte contondente pe care le aveau asupra lor, autorii au spart vitrinele şi au dosit în câteva genţi bijuterii şi ceasuri. La plecare, ca să-şi acopere urmele, indivizii au aruncat în faţa magazinului de lux două cockteil-uri Molotov, apoi au fugit în direcţii diferite.

Un alt participant la jaful din Milano, Gheorghe Adrian Lungu, de 23 de ani, din Dumbrava Roşie, a fost încarcerat tot în baza unui mandat european de arestare la finele lunii iulie 2014.

«Carabinierii, deschideți! Am venit să vă verificăm bijuteriile!» Așa se prezentau trei răufăcători români, pentru a intra în case și a comite jafuri

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prezentarea programului Partidului Mișcarea Populară pentru alegerile europarlamentare „Uniți în Europa”

Seminar despre cultura și spiritualitatea de la Muntele Athos – sâmbătă 18 mai la Accademia di Romania din Roma