in

Procurorii italieni au dovezi că virusul exista în Italia înainte de anunțul oficial: ”Multe decese ar fi putut fi evitate”

Procurorii italieni examinează dovezi noi care sugerează că noul coronavirus s-a răspândit în țară cu săptămâni înainte ca primul caz de transmitere locală să fie detectat oficial, pe măsură ce cercetările penale continuă cu privire la cea mai mortală epidemie din Europa continentală, relatează The Guardian.

Avocații care reprezintă familiile victimelor Covid-19 spun că documentele medicale ale unui bărbat în vârstă de 50 de ani care a fost internat într-un spital cu pneumonie bilaterală la sfârșitul lunii ianuarie 2020 în Bergamo, provincia Lombardia fiind grav lovit în timpul primului val de pandemie, „ar putea schimba cronologia pandemiei din Italia”.

A apărut și varianta Epsilon a coronavirusului! Este REZISTENTĂ atât la anticorpii generați de boală, cât și la vaccinurile ARN mesager

„Impactul acestei posibile neglijențe este că multe decese ar fi putut fi evitate”, a spus Consuelo Locati, care reprezintă familiile în două dosare. „Iar dacă aceasta a fost o alegere care a venit de sus, ca o alegere politică, ar însemna că oamenii au fost uciși de politică mai mult decât de virus”.

Potrivit dosarelor medicale văzute de The Guardian, pacientul a fost externat la 17 februarie, cu patru zile înainte ca prima infecție cu transmitere locală a Italiei să fie confirmată în Codogno, un oraș din Lombardia, la sud de Milano.

Înainte de cazul Codogno, doi turiști chinezi din Wuhan, care au ajuns la Milano pe 23 ianuarie înainte de a fi spitalizați la Roma o săptămână mai târziu, fuseseră singurii pacienți Covid-19 confirmați în Italia.

La momentul diagnosticului din Codogno, testarea pentru coronavirus era doar pentru cei care călătoriseră în China în cele 14 zile anterioare simptomelor inițiale.

Însă, conform instrucționilor publicate de ministerul sănătății la 22 ianuarie 2020, se presupunea că se vor face teste și pentru cei „cu un curs clinic neobișnuit și neașteptat, mai ales dacă sunt urmate de o deteriorare bruscă a stării de sănătate în ciuda tratamentelor adecvate, indiferent de locul de reședință sau istoricul călătoriilor ”.

Pacientul din Bergamo a dezvoltat simptome de „tuse, cu febră” cu câteva zile înainte de a fi internat la spital în localitatea Seriate, conform înregistrărilor medicale. Un CT toracic a arătat că „plămânul stâng avea o îngroșare parenchimatoasă umbrită, care arăta ca sticla măcinată”. Rezultatele CT-ului au reflectat caracteristicile Covid-19 la pacienții care au prezentat fie dovezi clinice, fie radiologice de pneumonie.

Procurorii din Bergamo vor trebui acum să verifice dacă un test pentru Covid-19 a fost făcut pacientului, ca parte a investigațiilor lor privind neglijența penală de către autoritățile italiene în tratarea pandemiei. Dacă nu s-a efectuat un test, vor trebui să stabilească dacă liniile directoare pandemice specificate de ministerul sănătății au fost încălcate de autoritatea locală de sănătate.

Cinci manageri de sănătate din regiunea Lombardia și un fost director la ministerul sănătății care sunt cercetați de procurori au negat orice acțiune greșită.
Locati a declarat că este convinsă că dovezile adunate până acum reprezintă „dovada solidă a neglijenței sistemice”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Perugia, român de 46 de ani găsit mort, în stare de avansată de descompunere

Agrigento, cerea fostei iubite bani pentru a nu publica video ”fierbinți”, român prins după ce încasase 70 de euro de la femeie