in

Robert Nica, temutul lider interlop român, a fugit în Italia pentru a evita pușcăria

Interlopul Robert Nica a fugit în Italia – Robert Nica, unul dintre cei mai căutați infractori români, a reușit să părăsească țara și să se refugieze în Italia. Nica, fost lider al temutei grupări interlope a Sportivilor, cunoscută și sub numele de „Bercenari”, încearcă acum să scape de o sentință de închisoare definitivă.

Interlopul Robert Nica a fugit în Italia

Fost rugbist, Robert Nica s-a afirmat în anii ’90 ca un om de încredere al afaceristului Nicu Gheară. Ascensiunea sa în lumea interlopă a fost rapidă, devenind unul dintre liderii grupării Sportivilor, organizație care a preluat multe dintre activitățile clanului Cămătaru după destructurarea acestuia în 2004.

Gruparea Sportivilor, concentrată în cartierul Berceni, a fost destructurată de poliție și procurorii DIICOT în 2006, iar Nica, alături de alți membri importanți, a fost arestat. După eliberare, Robert Nica s-a reorientat către afaceri imobiliare, devenind unul dintre dezvoltatorii importanți din județul Ilfov. Cu toate acestea, trecutul său infracțional l-a urmărit, implicându-se în consumul de droguri, ceea ce a dus la destrămarea imperiului său financiar.
Citiți și: Șoc în lumea interlopă: Vali Nebunu, fratele liderului Clanului Sportivilor, a fost capturat în Italia

Problemele legale și condamnarea

Interlopul Robert Nica a fugit în Italia – Robert Nica a acumulat mai multe dosare penale, inclusiv pentru violență în familie și deținere de droguri. În mai 2023, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 1 an și 9 luni de închisoare pentru deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu. Aceasta a fost prima condamnare definitivă, cu executare, pentru Nica, după o serie de probleme legale care au început în 2021.

Înainte de pronunțarea sentinței, Nica a luat legătura cu prietenul său Mircea Nebunu, un alt membru marcant al organizației, care se află în Italia. Mircea Nebunu a reușit să evite extrădarea în România datorită legislației italiene care nu consideră conducerea fără permis o infracțiune.
Citiți și: Mircea Nebunu, liderul uneia dintre cele mai violente grupări interlope din România, prins în Italia

Nica, aflat sub control judiciar, a reușit să ajungă ilegal în Italia, unde speră să-și execute pedeapsa în libertate, purtând o brățară de localizare. Surse judiciare au declarat pentru Gândul că autoritățile italiene nu au notificat Poliția Română în legătură cu prezența lui Nica, astfel că acesta figurează în continuare pe lista „Most wanted” a Poliției Române, scrie Gândul.

Delirul interlopilor la Iași, război între clanuri, amenințări live pe Facebook cu sabia: „Veniți, mă, să ne batem!”

Interlopul Robert Nica a fugit în Italia – Speră să își execute pedeapsa în condiții mai blânde

Liderul interlop mizează pe faptul că autoritățile italiene ar putea să îi permită să-și execute sentința în condiții mai blânde decât în România. Italia a demonstrat în trecut o atitudine mai relaxată față de infractorii români, respingând adesea cererile de extrădare pe motive legale locale.

În timp ce Nica încearcă să se sustragă de la executarea sentinței, autoritățile române continuă să colaboreze cu cele italiene pentru a-l aduce în fața justiției. Deocamdată, rămâne de văzut dacă Robert Nica va reuși să evite pușcăria sau dacă va fi capturat și adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa.
Citiți și: Pedeapsă grea pentru interlopul care aducea românce la Roma și le obliga să se prostitueze pe Prenestina și Palmiro Togliatti

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident grav în Umbria: româncă de 58 de ani decedată, soțul ei italian în stare critică

crima nepot

Italia, asistentă medicală omorâtă de nepotul de 17 ani: ”A muncit din greu pentru a-l ajuta”