in

La Spezia, muncitor român mort de infarct pe șantierul naval Ferretti: „Doborât de căldura extremă”

Români în Italia – Un român a murit de infarct pe șantier în La Spezia, pe șantierul naval Ferretti. Victima avea 54 de ani. Moartea e pusă pe seama căldurii. Sindicatele: „Investigațiile sunt în desfășurare, dar nu se poate lucra cu temperaturi atât de extreme”

Un român a murit de infarct pe șantier în La Spezia

Marți dimineață, un român de 54 de ani a murit în urma unui infarct, în timp ce lucra la acoperișul unei clădiri în construcție, destinată să găzduiască noile birouri ale șantierului naval Ferretti.

Detaliile tragicului eveniment sunt încă puțin cunoscute: conform primelor reconstituiri ale incidentului, este vorba despre un electrician al unei firme de construcții în subcontractare.

Anunțul a fost făcut de sindicaliști, secretarul CGIL La Spezia Luca Comiti si secretarul Fillea CGil Gianni Carassale. Nu este exclus ca temperaturile record din aceste zile să fi fost cauza bolii fatale, scrie La Repubblica.

Treviglio, șofer român de camion mort din senin, a fost găsit fără viață în parcarea zonei industriale

„Să evităm să lucrăm în căldură”

„Totul este încă de stabilit – afirmă Comiti și Carassale -, dar reiterăm că trebuie să evităm să lucrăm cu această căldură extremă în condiții extreme. Acum să constatăm dinamica acestei morți și cine are responsabilitatea plătește.”

„Episoadele de acest gen – continuă sindicaliștii- nu trebuie să se mai întâmple, avem nevoie de aplicarea unor reguli de siguranță, controale stricte și sancțiuni severe. Suntem alături de familia lucrătorului dispărut”.

Comunicatul grupului Ferretti

„Grupul Ferretti își exprimă condoleanțe pentru finalul tragic al muncitorului în construcții angajat de Alternativa Group, subcontractant al Garc, companie care se ocupă de construcția unei clădiri de birouri. Compania oferă sincere condoleanțe familiei muncitorului și colegilor săi”.

Italia, muncitor român de 38 de ani, mort la locul de muncă, strivit de o grindă în timp ce lucra la casa ministrului Justiției

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 1.3]
federica chioggia 37 anni

Italia, moartă la doar 37 de ani din motive neclare, la o oră după ce a intrat în camera de urgență

sinucis examen

Italia, a picat la examenul de admitere la poliție și s-a împușcat în cap, un prieten l-a ajutat să se sinucidă