in

Român prins la Pomezia cu 920 de euro de bancnote contrafăcute

Român prins cu bani falși în Italia – Mergea cu viteză excesivă în Pomezia cu circa o mie de euro de bancnote false, ascunse în mașină. Un cetăţean român în vârstă de 20 de ani a fost oprit de carabinieri şi arestat în urma unei urmăriri.

Român prins cu bani falși în Italia

Militarii l-au oprit și i-au percheziționat mașina unde au găsit bancnote false de 20 de euro. Din controalele ample ulterioare, de asemenea, în apartamentul tânărului de douăzeci de ani, au fost găsite și alte bancnote false purtând același număr de serie.

În total, au fost găsite și ridicate bancnote false în valoare totală de 920 de euro. Românul a fost dus la Velletri în sălile de judecată unde instanța a validat arestarea. Acuzația este de cheltuire și introducere de bani contrafăcuți pe teritoriul statului, scrie Roma Today.

Bancnote false în Italia, pedepse

Italia se confruntă cu problema bancnotelor contrafăcute, un fenomen care poate avea consecințe grave atât pentru cei implicați în producerea și distribuirea acestor bancnote, cât și pentru cei care le dețin sau le folosesc. Pedepsele prevăzute de lege sunt severe.

Conform Codului Penal Italian, producerea, distribuirea și deținerea cu intenția de a distribui bancnote contrafăcute sunt considerate infracțiuni grave. Cei găsiți vinovați de aceste infracțiuni se pot confrunta cu închisoare între 3 și 12 ani, pentru producerea și distribuirea bancnotelor contrafăcute, și cu amenzi substanțiale.

Un milion de bancnote false confiscate, 13 persoane arestate: napolitanii tipăreau bani falși la Oradea

În cazul în care o persoană este surprinsă în posesia bancnotelor contrafăcute, fără a fi implicată direct în producerea sau distribuirea lor: pedeapsa este între 1 și 8 ani de închisoare, pentru deținerea de bancnote contrafăcute cu intenția de a le utiliza. În cazul în care persoana în cauză colaborează cu autoritățile și demonstrează că nu a fost implicată în falsificarea propriu-zisă, pedeapsa poate fi redusă mult.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 4.5]

Furturi în 23 de magazine din nord-estul Italiei, peste 1,1 milioane de euro pradă, șapte români arestați

menajera agresata

Roma, un avocat de 72 de ani abuzează de menajera sa, făcându-i viața un calvar: va face șase ani de închisoare