in

Român rezident la Asti, prins la volanul unei mașini cu număr românesc: denunțat pentru fraudă împotriva statului

A fost prins conducând o mașină cu numere românești, deși este rezident în Asti.

Denunțul împotriva unui român din Asti readuce în prim plan așa-numitul „Decret Salvini”, încă în vigoare, care interzice unui român rezident în Italia să conducă o mașină înmaticulată în România (cu foarte puține excepții).

Iată că vânătoarea de șoferi români nu a încetat. Un cetățean român în vârstă de 35 de ani a fost denunțat la parchetul din Asti pentru „fraudă împotriva statului”, lavocediasti.it.

Bărbatul a fost oprit pentru un control de Poliția locală, în 8 ianuarie, în timp ce conducea un Audi A4 Avant negru în piața Campo del Palio

Mașina avea o număr de înmatriculare românesc. Publicația locală afirmă că „ în ciuda faptului că bărbatul cu domiciliul în Asti, a creat o reședință falsă în România pentru a menține numărul de înmatriculare, ocolind decretul siguranței care prevede interzicerea de a avea o mașină cu număr de înmatriculare străin, pentru cine este rezident în Italia de mai mult de două luni.”

Agenții au blocat vehiculul și l-au dat pe șofer pe mâna procurorilor.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Italia, au intrat în Cartea Recordurilor ca fiind „cel mai bătrân cuplu care divorțează”, soția îl înșelase în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Și-a lăsat cei șase copii singuri acasă și a plecat la muncă în Italia. «Printre străini, mă topeam de dorul lor»