in

Români la furat lemn în Italia, amenință polițiștii cu drujba

Au fost surprinși la furat lemn și i-au amenințat cu drujba pe polițiștii din Trecate (provincia Novara, Piemonte).

Tentativă de furt de cherestea într-o zonă din Trecate inclusă în Parcul Ticino: au fost prinși trei cetățeni români, anunță primanovara.it.

Anunțul a fost făcut de primarul și președintele provinciei, Federico Binatti printr-o postare pe Facebook.

Ieri au fost arestați trei cetățeni români care încercau să ia și să încarce într-o dubă lemnul tăiat dintr-o pădure care nu era deținută de ei. Surprinși de polițiștii locali în timp ce încă țineau drujba, unul dintre ei a amenințat polițiștii cu moartea pentru a-i intimida. Acum este arestat, în timp ce ceilalți doi au fost denunțați în libertate.

Postarea primarului: Români la furat lemn în Italia

Și iată postarea cu care primarul a povestit ce s-a întâmplat:

„Controlul constant al întregului teritoriu al orașului nostru de către Poliția Locală a dus, ieri, la arestarea unei persoane pentru tâlhărie improprie și la denunțarea în libertate pentru furt a altor două.

Este vorba despre trei cetățeni români, toți adulți, surprinși de agenții noștri în Parcul Ticino, în timp ce tăiau și încărcau într-o autoutilitară unele plante deținute de alții (de unde și configurarea infracțiunii de furt calificat în complicitate).

Prins la furat lemne din pădure, român de 24 de ani arestat la Rieti

În plus, unul dintre cei trei, în timp ce agenții recuperau cheresteaua și cele două drujbe folosite pentru tăierea copacilor, i-a amenințat cu moartea în scopul de a-i intimida și de a împiedica accesul în dubă.

Bărbatul a fost arestat pentru tâlhărie improprie și transferat la închisoarea Novara la dispoziția autorităților judiciare, în timp ce ceilalți doi au fost denunțați în libertate pentru furt.

Hoți de lemn din zonă botanică protejată, arestați la Gallicano

Drujbele folosite au fost confiscate. Le mulțumesc agenților noștri pentru gestionarea situației pentru a proteja siguranța publică și, de asemenea, teritoriul Parcului, supus unei monitorizări constante pentru prevenirea oricărui episod infracțional.”, a scris primarul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
moldoveanca restaurant Venetia

Restaurantul unei moldovence din Veneția, LOCUL I în topul TripAdvisor

guido Rasi vrea sa introduca modelul Austria

Italia, restricții numai pentru nevaccinați: „Să aplicăm modelul Austria”