in

Sancțiune șoc: Șofer român amendat cu 10.000 de euro pentru depășirea vitezei în Italia

Șofer român amendat cu 10.000 de euro pentru depășirea vitezei în Italia – El a fost obligat să plătească primii 1500 de euro pentru a nu-i fi sechestrată mașina. În trei ani a acumulat 51 de amenzi de viteză, dar nu a plătit nici măcar o amendă.

Șofer român amendat cu 10.000 de euro pentru depășirea vitezei în Italia

A fost nevoit să plătească primii 1500 de euro pentru a evita să i se sechestreze mașina. De asemenea, sunt în curs de desfășurare proceduri pentru recuperarea restului pentru un total de 9.000 de euro. Șoferul al unui Audi cu numere de înmatriculare românești, oprit pe 27 iunie de Poliția Locală, acumulase mii de euro amenzi pe parcursul a trei ani pentru depășirea în mod repetat a limitelor de viteză de-a lungul drumurilor diferitelor municipii din zona Camposampiero, Padova.

Firenze, român plin de amenzi: parchează mașina fără plăcuțe de înmatriculare, credea că poate evita sancțiunile

Mașina a fost înmatriculată în România, stat care din motive legate de legea română de confidențialitate nu furnizează datele proprietarului, cu excepția celor mai grave abateri și la solicitarea justiției, scrie Il Gazzettino. Iar dacă organul de anchetă nu reușește să obțină numele și adresa proprietarului vehiculului, devine imposibilă trimiterea procesului verbal. Presupunând că este posibilă trimiterea amenzii în străinătate, nu este sigur că acea amendă va fi transformată în bani pentru bugetul public, neexistând încă o procedură agreată între diferitele state pentru colectarea silită a amenzilor.

Boom de plăcuțe poloneze de înmatriculare pe mașini și motociclete: folosite pentru a ocoli asigurarea

Cum a fost interceptat

Șoferul Audi, cetățean rezident în România dar de fapt locuitor în Italia de câțiva ani, s-a gândit că poate scăpa. Plăcuța de înmatriculare a autovehiculului a fost apoi semnalată de către biroul de procese-verbale al comandamentului oficialilor de legătură externi, care în câteva zile au reușit în cele din urmă să-l identifice pe proprietar.

O patrulă de motocicliști a oprit vehiculul în tranzit în via Piovego, în Arsego. Agenții comandantului Antonio Paolocci au constatat în ultimii trei ani 51 de încălcări ale limitelor de viteză la adresa sa constatate cu radarele Federației muncipiilor Camposampieresi.

Amenzi neplătite

Șofer român amendat cu 10.000 de euro pentru depășirea vitezei în Italia – Pentru multe dintre aceste amenzi expiraseră termenele legale de sesizare, care pentru cetățenii străini este de 360 ​​de zile de la data evaluării. Aceasta a însemnat că șoferul român al Audi-ului a fost anunțat doar de restanțele din ultimul an, pentru o sumă totală de câteva sute de euro.

Suma pe care românul trebuia să o plătească imediat în mâinile agenților, sub sancțiunea sechestrului administrativ al vehiculului până la rambursarea datoriilor. Bărbatul a fost sancționat în cele din urmă împreună cu pasagerul și pentru că, în calitate de cetățean al comunității europene, nu a sesizat autorităților că s-ar fi mutat în Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
furturi cupru

Furturi în serie de cupru de la diferite firme: pradă de 200.000 de euro, român arestat la Pordenone

Guido Bertolaso: „Rasa italică riscă să dispară”

„Rasa italică riscă să dispară”: cuvintele lui Guido Bertolaso stârnesc polemici. „Există o singură rasă umană”