in

„Rasa italică riscă să dispară”: cuvintele lui Guido Bertolaso stârnesc polemici. „Există o singură rasă umană”


Guido Bertolaso: „Rasa italică riscă să dispară” – Consilierul de bunăstare al Regiunii Lombardia, Guido Bertolaso ​​a precizat în cadrul unei conferințe desfășurate la Palazzo Lombardia: „Iarna demografică va face să dispară rasa italică”.

Guido Bertolaso: „Rasa italică riscă să dispară”

În discursul său, Bertolaso a ținut să precizeze: „Iarna demografică este dramatică și nu ne ajută, de fapt riscă să facă să dispară rasa italică. Asta ne spun experții noștri. Iar scăderea natalității este prima problemă care trebuie trebuie să ne confruntăm astăzi în această Regiune cu obiceiurile proaste care se răspândesc, apel la necesitatea unor stiluri de viață mult mai conforme cu cunoștințele științifice și cu noile descoperiri, o prelungire a vieții și absența cronicității”, relatează fanpage.it

Rasism în Italia, româncă dată afară din casă și insultată. „Ar trebui să te trag de păr în jos pe scări și să-ți arunc toate lucrurile”

„Rasa italică nu există”

Printre primii care au comentat cuvintele consilierului a fost liderul de grup al Mișcării 5 Stele Nicola Di Marco: „Chiar și astăzi acest consiliu ne oferă perle rare, cu cuvinte care rezonează pline de nostalgie. În vocabularul lui Bertolaso ​​există expresii precum „rasa italică”: le afișează în fața microfoanelor de presă de parcă ar fi un lucru normal, evident, demonstrând în schimb o gigantică ignoranță instituțională.”

Guido Bertolaso: „Rasa italică riscă să dispară” – Liderul Partidului Democrat din regiunea Lombardia, Pierfrancesco Majorino, se declară „deconcertat” de cuvintele consilierului. „Expresia „rasă italică” provine din manifestul rasial al Italiei fasciste din anii 1930. Întreb: la ce mai avem de asistat? Dacă aceste cuvinte sunt pronunțate de consilierul Bertolaso, cine ar trebui să fie cel mai puțin rău din această echipă, cine știe unde putem ajunge.” În marginea ședinței de consiliu de astăzi, Majorino îl îndeamnă pe Bertolaso ​​să ceară scuze public: „Cuvinte inacceptabile, ar trebui pur și simplu să-și ceară scuze. Există o singură rasă umană..”

A spus „negru” într-o emisiune de televiziune, faimoasă prezentatoare din Italia acuzată de RASISM. „Să nu mai pună piciorul la televiziune”

Tot din rândurile Dem, deputatul Toni Ricciardi își exprimă „nemulțumirea” pentru că „Bertolaso, care este medic, susține teorii antiștiințifice ca orice Lollobrigida care bolborosește despre substituții etnice, obsedat de o rasă italiană care nu există”. „Când vorbim despre lucruri serioase, ar trebui să fim serioși”, adaugă Ricciardi în comunicatul său. „Cineva îi explică lui Bertolaso ​​că „rasa italică” nu există. Italienii sunt un amestec de celți și romani, goți și greci, lombarzi și arabi și alte popoare. Frumusețea noastră constă tocmai în diversitatea rădăcinilor noastre. Suntem țara din lume care are cei mai puțini copii. În următorii 70 de ani, Italia ar putea pierde până la 9 milioane de locuitori: conform previziunilor, este țara europeană care va suferi cel mai semnificativ declin demografic. Iar posibilele soluții, încurajarea nașterilor, creșterea cotei de imigranți, fac obiectul unei continue ciocniri ideologice. Ar fi nevoie de mai multă seriozitate și mai puține fraze fără sens.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sancțiune șoc: Șofer român amendat cu 10.000 de euro pentru depășirea vitezei în Italia

soferi 3500

O firmă din Italia angajează români pe salarii de aproape 3.500 de euro pe lună, plus bonusuri