in

Sezze, român aproape omorât în bătaie de doi tineri italieni. «Au făcut-o din plictiseală»


Atacul a avut loc în centrul orașului Sezze: doi băieți plictisiți decid să se supere, fără niciun motiv, pe un român de 44 de ani, scrie Il Messaggero.

Bărbatul este provocat mai întâi de cei doi tineri, nu reacționează, dimpotrivă se întoarce cu spatele și încearcă să plece.

Dar cei doi insistă și până la urmă îl lovesc, mai întâi cu o palmă și apoi cu un pumn atât de puternic încât să-l dea la pământ, lovind violent cu capul pe asfalt.

Apoi, atacatorii fug, un trecător sună la 118 și românul bătut este dus la spital cu răni foarte grave, în pericol de moarte.

Episodul datează din 30 martie, dar abia ieri dimineață poliția i-a arestat pe cei doi atacatori cu un mandat semnat de judecător sub acuzația de tentativă de omor.

Doi italieni și un român condamnați la închisoare pe viață, au bătut și ars de viu într-o gară un român cerșetor

În camera de urgență a spitalului Goretti din Latina, românul de 44 de ani a sosit pe moarte, cu o hemoragie cerebrală severă. A suferit o operație chirurgicală foarte delicată, a rămas în comă câteva zile și este încă internat cu un prognostic de 180 de zile.

Medicii și-au dat seama repede că nu poate fi vorba de o cădere, rănile nu erau compatibile. Astfel a fost declanșat raportul către sediul poliției din Latina: agenții au început ancheta, contactând mai întâi martorii care au alertat 118.

„Imediat – explică Pontecorvo – ne-am trezit confruntați cu un climat de tăcere (omertà) care a făcut ancheta deosebit de complexă, am ascultat martorii din casă în casă, căutând pe cineva care să ne spună adevărata dinamică a faptelor.

Episodul a avut loc între orele 14.00 și 15.00 în inima orașului Sezze, dar nimeni nu a vrut să ne spună ce s-a întâmplat ».

Aproximativ 50 de persoane au fost audiate, dar nimeni nu a vrut să colaboreze într-un mod util. Cu toate acestea, poliția a continuat, din ce în ce mai adânc, căutând și pe Facebook, în special în rândul grupurilor locale unde știrile sunt comentate zile întregi.

Chiar de acolo a venit o contribuție interesantă pentru anchetă, cineva a scris că românul a fost lovit de doi băieți, nu căzuse accidental.

Anchetatorii l-au ascultat pe autorul comentariului și pe alte persoane care au vorbit despre asta pe grup, dar chiar și în acest caz nimeni nu a vrut să spună mai multe.

Momentul de cotitură a venit datorită unui băiat minor care a decis să colaboreze cu poliția, descriind în detaliu atacul la care a fost martor și pe care l-a filmat parțial și cu telefonul său mobil.

Datorită lui, poliția i-a identificat pe băieții acuzați de tentativă de omor, declanșând interceptările telefonice care i-au deconspirat pe făptași. Este vorba de un tânăr de 17 ani din Priverno, închis într-un institut penal pentru minori, și un tânăr de 20 de ani, Matteo Pozone din Sezze, care se află acum în închisoare.

Iată momentul transferului la închisoare a unuia dintre agresori:

Potrivit reconstituirii, minorul a lovit victima cu o palmă peste față și adultul, care practică boxul la nivel de amator, i-a dat un pumn violent în bărbie care l-a făcut să cadă pe asfalt, provocându-i o fractură gravă a craniului și o hemoragie cerebrală. Nu au avut niciun motiv, doar „dorința de a se descărca”, potrivit anchetatorilor. «Au făcut-o din plictiseală», spun aceștia.

Poliția, interceptându-i pe cei doi, înțelege că cei doi se simt încolțiți și că dezvoltă o strategie cu un avocat „după ce au fost descoperiți”. O rudă sugerează, de asemenea, să nu vorbească la telefon, semn că își imaginează în mod evident că sunt interceptate.

Procurorul Giorgia Orlando descrie personalitatea lui Pozone ca fiind „arogantă, agresivă și lipsită de orice control al impulsurilor și inhibițiilor violente”.

Din acest motiv, există riscul repetării infracțiunii, dar și a poluării probelor, având în vedere climatul de frică și liniște din țară și prezența, în acest moment, a unui singur martor ocular, care este și minor. .

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
dan-bittman

Dan Bittman lasă deoparte teoriile conspiraţioniste şi anunță: «Mă voi vaccina cu AstraZeneca»

copil ucis

Copil de doi ani, omorât în bătaie. Propria mamă l-ar fi dat cu capul de pereţi şi muşcat până l-a lăsat fără suflare