in

Situație îngrijorătoare la Foggia: incendiate patru mașini ale românilor, în ultima lună de zile

Situație alarmantă la Torremaggiore, o comună din provincia Foggia, din regiunea Apulia, Italia. În mai puțin de o lună au avut loc patru incendieri de mașini, toate fiind proprietate a unor cetățeni români. Ultimul caz, în această dimineață, pompierii fiind chemați pentru a stinge flăcările care au cuprins un Renaul Modus, al unui cetățean român de 45 de ani.

Comuna Torremaggiore ocupă o suprafață de 208 km² din care o mare parte este ocupată de podgorii de viță de vie, fiind o zonă în care există o comunitate importanță de români care muncesc în agricultură. Episodul a avut loc în jurul orei 4 dimineața, atunci când locuitorii din zona Nicola Fiani au observat că partea din față a unei mașini era în flăcări.

Au fost chemați pompierii care au stins incendiul și au pus zona în siguranță. Proprietarul mașinii, un român de 45 de ani este în prezent interogat de carabinieri, care vor să afle dacă el sau familia sa au avut probleme cu localnicii sau cu alte persoane rezidente în localitate.

Cazul este destul de alarmant dacă ținem cont de faptul că în ultima lună, au avut loc alte trei incendii ale unor mașini ale românilor. În două dintre cazuri, pe 17 mai, proprietarii erau intreprinzători români în construcții. Tot în aceeași noapte a luat foc și mașina unui carabinier italian. Un al cincilea caz a avut loc pe 1 aprilie, în urmă cu două luni.

Zona nu este echipată cu telecamere, ceea ce îngreunează ancheta.

Corigliano și Rossano (Calabria), incendiate șapte mașini cu numere românești și bulgărești

Două mașini ce aparțineau unor români, incendiate intenționat la Cremona

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cum e să fii membru într-o secție de vot din străinătate: ”Cea mai nașpa activitate din viața mea”

Torino, româncă de 19 ani, însărcinată în nouă luni, accidentată grav de un pirat al străzii, șoferul arestat după o săptămână