in

Violată de români rezidenți, despăgubită de statul italian numai cu 4.800 de euro. «Sumă ridicolă»

O compensație ridicolă pentru victima unui viol în grup în Italia. Cazul a ajuns la Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Numai 4.800 de euro ca despăgubire pentru un viol în grup, o cifră considerată „ridicolă” și „nedreaptă” de către Curtea de Casație de la Roma, care a decis să se adreseze Curții Europene a Drepturilor Omului pentru cazul unei fete române care, în octombrie 2005, când avea 18 ani, Torino, a fost răpită și violată în mod repetat de doi compatrioți.

Fata, care este acum o femeie de 32 de ani, nu a depășit niciodată acest coșmar (a încetat să mai studieze).

Cei doi violatori români au fost condamnați la acuzații penale la vârsta de zece ani și jumătate, însă numai unul și-a executat sentința. Ambii au fost arestați și plasați în arest la domiciliu, dar au fugit. Primul a fost blocat la Paris și a fost luat înapoi în închisoare, iar al doilea a fost pierdut.

Cu toate acestea, nimeni nu a plătit niciodată o compensație victimei, care, conform legii, a solicitat o despăgubire din partea statului, dintr-un fond special pentru victimele violenței. Suma oferită: 4.800 de euro.

În 2012, după recursul victimei, Curtea de Apel din Torino a condamnat statul să plătească 50 de mii de euro, însă administrația publică a apelat la Curtea de Casație, susținând că regula se aplică numai în cazul violenței comise de nerezidenți (cei doi români locuiau în Italia).

Acum, Curtea de Casație a decis să conteste la CEDO ceea ce avocații femeii au definit-o ca „pomana de la stat”.

Și-a violat nepoata de 13 ani, lăsând-o însărcinată, român arestat la Fiumicino

Violatorii români din nou în prim plan la Roma, o deputată leghistă explodează: «Acești oameni nu merită să locuiască în Italia»

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de 32 de ani, moartă în accident de circulație în apropiere de Bologna, impact violent pe contrasens cu o mașină

O românca dă gratis de mâncare în faţa barului ei din Brescia: ”Au fost momente când am suferit de foame”