in

Ambasadorul României la Roma: «Nu este infectat niciun cetățean român din Italia»

Numărul cazurilor de infecții cu coronavirus din Italia a trecut de 3000, dar printre acestea nu se află niciun român.

Ambasadorul Românei în Italia, George Bologan, a declarat, pentru PSnews.ro că, până la acest moment, nu există cazuri de români infectaţi cu coronavirus în Italia.

George Bologan spune că există o comunicare constantă între ambasadă, instituţiile din România şi cele din Italia și le transmite românilor să trateze situația cu calm și să fie încrezători în măsurile care se iau.

„Orice fenomen are un început și un sfârșit. Trebuie să ne gândim la ce urmează după și să avem capacitatea de a nu intra într-un impas”, spune George Bologan.

„Până la acest moment nu avem semnalată nicio infecție a vreunui cetățean român. Nu este infectat niciun cetățean român. În Lombardia sunt aproximativ 200.000 de români. Suntem în dialog cu Protecția Civilă și cu Ministerul Sănătății din Italia.

Numărul cazurilor confirmat în România este mult inferior situației din Italia, Franța, Germania sau alte state. E foarte greu să faci în acest moment o apreciere despre evoluția acestei boli.

Cel mai important lucru este ca oamenii să urmeze sfaturile autorităților italiene, române, să urmeze măsurile care se iau pentru binele fiecăruia și pentru a reduce viteza de propagare a virusului. Este important cum vom participa cu toții la câștigarea încrederii în cercetare, inovare. Sunt lucrurile pe care în acest moment trebuie să le punem mai mult în valoare.

Sănătatea este importantă pentru fiecare persoană, națiuni, pentru toți cetățenii UE. Dacă ne unim forțele și investim mai mult în Uniunea Europeană, în cercetare, probabil astfel de situații vor putea mult mai ușor gestionate. Am încredere în măsurile pe care le ia statul român prin instituțiile care sunt cele mai în măsură să o facă.

Este în interesul statului român să limiteze propagarea virusului. Până acum s-au luat măsuri, în opinia mea, corecte. S-a limitat foarte mult infecția cu coronavirus, în comparație cu alte state. Oamenii trebuie să fie încrezători în măsurile care se iau. Orice fenomen are un început și un sfârșit. Trebuie să ne gândim la ce urmează după și să avem capacitatea de a nu intra într-un impas”, a declarat ambasadorul Românei în Italia, George Bologan.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bilanț necruțător în Italia, 107 morți și peste 2700 de persoane infectate. Suspendate toate evenimentele publice

Adrian Streinu-Cercel: «Românii din străinătate care se întorc de Paști riscă să petreacă în carantină. Mai bine să nu vină deloc!»