in

Bilanț necruțător în Italia, 107 morți și peste 2700 de persoane infectate. Suspendate toate evenimentele publice

Șeful Protecției Civile, Angelo Borelli, a prezentat, la ora 18.00, situația zilnică a epidemiei de coronavirus în Italia. Numărul total de persoane infectate a ajuns la 2706 (cu 443 mai mulți decât în ziua precedentă), iar numărul morților a ajuns la 107 (cu 28 mai mult). Mortalitatea este de 3,47% dintre cei infectați, a anunțat Angelo Borelli. Astăzi persoanele vindecate au ajuns la 276, creștere cu 72,5% față de ieri (când erau 160 de persoane vindecate)

UPDATE joi 5 martie

În total sunt până acum 3.089 persoanele care s-au infectat, inclusiv victimele și persoanele vindecate.

Sunt 295 bolnavii cu coronavirus internați la terapie intensiva, cu 66 mai mulți decât ieri.

În spitale sunt 1.346 internați cu simptome, în timp ce 1.065 sunt în izolare la domiciliu. Din datele Protecției Civile rezultă că 1.497 bolnavi sunt în Lombardia, 516 în Emilia Romagna, 345 în Veneto, 82 în Piemont, 80 în Marche, 31 în Campania, 21 în Liguria, 37 în Toscana, 27 în Lazio, 18 în Friuli Venezia Giulia, 16 în Sicilia, 7 în Puglia, 7 în Abruzzo, 5 în Trentino, 3 în Molise, 9 în Umbria, unul în provincia Bolzano și în Calabria, 2 în Sardinia și unul în Basilicata. Singura regiune care nu a avut cazuri de Coronavirus în Italia rămâne în prezent Valle d’Aosta.

Victimele sunt 73 în Lombardia (18 în plus față de ieri), 22 în Emilia Romagna (+4), 6 în Veneto (+3), 4 în Marche (+2), câte una în Liguria și Puglia.

Guvernul lucrează în acest moment la un decret care să interzică orice fel de evenimente publice până la 20 martie. “Suspendarea evenimentelor de orice fel, precum și a evenimentelor într-un loc public sau privat și într-un loc închis, deschis publicului (inclusiv cinematografe și teatre).”

Sunt prevederi din decretul care conține noile măsuri legate de lupta împotriva coronavirusului. Suspendarea, prin urmare, a tuturor evenimentelor “care implică aglomerarea de oameni și care nu garantează respectarea distanței de siguranță interpersonale de cel puțin un metru”. –

Este prevăzută „amânarea tuturor activităților de convenții și congrese”. Se prevede „suspendarea congreselor, reuniunilor, întâlnirilor și evenimentelor sociale, pentru personalul medical și personalul care garantează servicii și utilități publice esențiale. “. Competițiile sportive se vor desfășura numai în spatele ușilor închise.

„Evitați îmbrățișările și strângerile de mână”, recomandă guvernul. Alte recmandări: Spălarea frecventă a mâinilor; strănutul sau tusea în batistă, evitând contactul mâinilor cu secrețiile respiratorii; păstrați în contactele sociale o distanță interpersonală de cel puțin un metru; evitați îmbrățișările și strângerile de mână; evitați schimburile de sticle, pahare, în special în timpul activităților sportive

Activitățile de bază pentru sport în general, desfășurate în săli de sport, piscine și centre sportive de tot felul sunt permise numai cu respectarea recomandărilor„adică prin menținerea măsurilor de precauție în contactele sociale cu distanțe de siguranță și standarde de igienă.”

O recomandare municipalităților, autorităților locale, asociațiilor culturale și sportive de a oferi activități recreative individuale alternative care promovează și favorizează activitățile în aer liber (fără adunări) sau acasă.

“Recomandare pentru toate persoanelor în vârstă și persoanele cu boli cronice, cu multimorbiditate, precum și stărilor de imunodepresie congenitale sau dobândite de a limita ieșirile care nu sunt strict necesare și de a evita locurile aglomerate în care nu este posibil să se mențină distanța de sigurață interpersonală de cel puțin un metru”, spune proiectul.

Se prevede interdicția de a însoți pacienții în sălile de așteptare ale secțiilor pentru urgențe și primire și prim ajutor (DEA / PS), cu excepția cazului în care este specificat în mod specific de către personalul medical de la triaj.

“Proiectul prevede, de asemenea,” limitarea accesului rudelor și vizitatorilor la structuri precum ospiciile, reședințele asistenței medicale asistate (RSA) și structurile rezidențiale pentru persoanele în vârstă, autosuficiente și neautosuficiente, numai în cazuri permise de conducerea de sănătate a unității, adoptând măsurile necesare pentru a preveni eventualele transmisii de infecție”.

De menționat alarma lansată de asociației de categorie Confturismo-Confcommercio, care indică peste 7 miliarde de pierderi din cauza epidemiei. În trimestrul următor, 1 martie – 31 mai, în Italia sunt așteptați cu 31,625 milioane de turiști mai puțin. “Situația este dramatică pentru întregul sector”, spune președintele asociației, Luca Patanè. „Din păcate, plătim pentru consecințele unei comunicări media mult mai letale decât virusul”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Accident groaznic într-un service auto la Biella, româncă scalpată de un elevator hidraulic

Ambasadorul României la Roma: «Nu este infectat niciun cetățean român din Italia»