Menu
in

Visul unui elev român din Italia, strivit de birocrația de la consulatul românesc: trebuie să renunțe la excursia școlară

Excursia școlară în Franța pe care un elev român din Italia o aștepta cu nerăbdare a fost anulată din cauza birocrației de la consulatul românesc. Povestea lui este spusă de Il Gazzettino.

A., care are 13 ani și s-a născut în Italia din părinți români, nu poate călători în străinătate cu cartea de identitate italiană, iar pașaportul românesc a expirat.

O elevă română de 14 ani este cea mai tânără arbitră din Lazio, tatăl ei este tot arbitru în Italia

Soluția ar fi reînnoirea pașaportului prin consulat, dar tatăl lui a fost nevoit să facă față unui labirint de telefoane, e-mailuri, solicitări și protocoale. În final, programarea pentru reînnoirea pașaportului a fost fixată în ziua plecării clasei.

În ciuda eforturilor tatălui de a obține documentul la timp, cererea a fost amânată.

Tatăl lui A. este dezamăgit și regretă situația care i-a provocat dezamăgirea fiului său și subliniază discriminarea față de copiii născuți în Italia din părinți străini, care trebuie să se confrunte cu complexitatea birocratică și ostilitatea instituțională.

Elevă română premiată în Italia la Olimpiada Internaţională de latină, pentru CEA MAI BUNĂ TRADUCERE

Trei zile în Franța

A. aștepta de mult acea călătorie programată pentru 23, 24 și 25 martie cu colegii de clasă: trei zile în Franța, nopți departe de casă, râsete și glume cu prietenii, emoția unei călătorii îndepărtate fără mamă și tată. În schimb, totul a fost anulat de birocrația consulatului românesc.

A. are 13 ani, s-a născut în Italia din părinți români, tatăl său Cristinel este proprietarul unei afaceri în Trichiana, în provincia BELLUNO; copilul are o carte de identitate italiană care nu este valabilă pentru ieșire în străinătate; poate pleca din Italia cu pasaport romanesc, dar pașaportul copilului a expirat.

Calvarul programărilor la consulat

Dar A. își dorește foarte mult să plece în excursie școlară în Franța: posibilitatea constă în reînnoirea pașaportului prin consulat. Apeluri telefonice, e-mailuri, așteptări, solicitări, protocoale, ping-pong între birouri, „sunați din nou mâine” pe măsură ce zilele trec. În final, programarea mult dorită pentru a obține reînnoirea pașaportului lui A. este fixată. Dar este tocmai 23 martie, ziua stabilită pentru plecarea clasei.

Tatăl încearcă în toate modurile să ceară un avans pentru a obține în timp util prețiosul document pentru a-l da fiului său. Nimic de făcut, un perete de cauciuc. Se acordă prioritate cererilor din motive grave de familie, de muncă, de doliu sau de sănătate. O excursie poate astepta cu siguranta, nu are prioritate, cererea tatălui lui A. trece la coadă ăi prima zi libera este aceeasi cu plecarea baietilor.

Tristețea unei familii de români

„Fiul meu a fost dezamăgit – mărturisește cu părere de rău tatăl său – a sperat atât de mult să poată petrece câteva zile cu prietenii lui, dar n-a fost cum, chiar le-am încercat pe toate”.

Verona, învățătoare de 44 de ani s-a prăbușit și a murit la școală, sub ochii îngroziți ai elevilor

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Exit mobile version