in

«Este printre cei mai buni dansatori din lume!» Balerin român din Italia, vedetă în concursul „Amici 19” condus de Maria De Filippi pe Canale 5 VIDEO

„Știați că Valentin Alexandru Dumitru este printre cei mai buni dansatori din lume?” Întrebare retorică pusă de revista Donna Glamour, pretext pentru a-l prezenta pe cel mai în vogă tânăr român din Italia:  În ciuda vârstei sale fragede, Valentin Alexandru Dumitru a reușit să-și câștige celebritatea, participând la concursul de talente „Friends 19”, condus de Maria de Filippi și transmis de Canale 5. Prin acest concurs, tinerii artiști sunt admiși la faimoasa școală de dans și muzică de la „Amici”.
>>> VIDEO – Un român a cucerit juriul la „Italia’s Got Talent” cu un monolog comic în limba italiană

„Vine din România, iar cu zâmbetul său splendid și abdominalii sculptați a câștigat deja admirația a sute de fete.”, scrie Donna Glamour. Valentin Alexandru Dumitru este un tânăr dansator în stil latino-americano, care în Italia s-a făcut cunoscut pentru participarea la Amici 19. Dar el avea deja un nume înainte de a ajunge aici.

Născut în România la 30 iulie 1998, sub semnul zodiacal al Leului, Valentin Alexandru Dumitru a început să danseze când avea doar 5 ani. Primii pași i-a făcut la București, la Liceul de Coregrafie Floria Capsali.

În scurt timp, datorită talentului său, a început să călătorească, a participat la zeci de competiții în toată Europa, obținând multe medalii. Multe dintre titlurile sale: a fost campion în România la categoria 14-15 ani, campion în Grecia la categoria 16-18 ani și campion în Italia la categoria sub 21.

În 2019, în schimb, a intrat în clasamentul celor mai buni 50 de dansatori latino în lume. Pentru a-și urmări pasiunea, Valentin a trăit în multe locuri. El a trăit în Grecia o perioadă, apoi în Italia de ceva timp, unde a absolvit liceul, la Genova. Și în Italia a avut ocazia să se facă cunoscut publicului larg italian, datorită participării la Amici 19, o emisiune cu audiență uriașă.

În 2019, Valentin a decis să încerce să intre în școala cea mai faimoasă din Italia, trecând de un casting dur în care s-a confruntat cu multe alte talente. În provocarea din fața camerelor de luat vederi, sâmbătă 23 noiembrie, el a trebuit să interpreteze alături de cubanezul Javier, elevul Alessandrei Celentano, profesoară de balet la „Amici”. A riscat să nu reușească, dar în favoarea lui au intervenit profesorul olandez Timor Steffens și profesoara rusoaică Natalia Titova, care au optat pentru tânărul Valentin. S-a declanșat o ceartă uriașă, în final Valentin și Javier au fost ambii admiși la școală.

Donna Glamour a vorbit despre viața privată a lui Valentin Alexandru Dumitru: nu se știu foarte multe.

Este un tip foarte rezervat, atât de mult încât profilul său de Instagram nu este adesea actualizat. Din fotografiile pe care le publică îl putem vedea adesea în compania mai multor fete, dar acestea sunt doar partenerele lui de dans. Niciun indiciu nu ne dezvăluie cu certitudine că în viața lui există o iubită: este probabil ca Valentin să fie încă unul singur, concentrându-se asupra carierei sale. Astăzi locuiește în Italia și mai exact în Liguria, dar familia lui este încă în București și de acolo se întoarce ori de câte ori poate.

3 fapte interesante despre Valentin Alexandru Dumitru:

• Iubește marea foarte mult.

• Are o pisică frumoasă care este partenerul său de viață.

• Este foarte atașat de familia sa, și mai ales de sora lui mai mică, cu care petrece cât mai mult timp, când are ocazia.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ludovic Orban, despre mărirea numărului de parlamentari de Diaspora: Se va ține cont doar de cei 700.000 de români înregistrați cu domiciliul în străinătate

Româncă de 19 ani răpită și ucisă în Italia, asasinul adus în fața justiției după 3 ani de la crimă