in

”Fontana del Tritone” din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României, cu ocazia Zilei Naționale a României

Ambasada României în Italia, cu sprijinul Primăriei Romei, invită atât comunitatea românilor din Regiunea Lazio și Roma, cât și publicul italian și internațional, joi, 1 decembrie 2022, începând cu ora 19:00, în Piața Barberini din Roma, unde Fontana del Tritone – una dintre fântânile realizate de celebrul sculptor italian Gian Lorenzo Bernini va fi iluminată în culorile drapelului României pentru a marca Ziua Națională a României 2022.

Tot cu această ocazia, în Piața Barberini din Roma, va răsuna celebra Baladă a lui Ciprian Porumbescu în virtuoasa interpretare a violonistei Clara CERNAT. Publicul larg va putea admira celebra fântână iluminată în culorile drapelului României în intervalul orar 19:00-00:00.

Papa Francisc va adresa un salut românilor, în limba română duminică, la rugăciunea Angelus, cu ocazia Zilei Naționale

„FONTANA DEL TRITONE” din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României

Cine este Clara Cernat

Clara CERNAT a debutat la vârsta de 15 ani ca solistă a Orchestrei Simfonice din Arad şi a avut o evoluție muzicală rapidă și excepțională, care a culminat cu obținerea a cinci premii internaționale, în Franța, Germania și Italia, o activitate concertistică prolifică şi numeroase înregistrări.

Reprezentantă a marii scoli românești de vioară, Clara Cernat a fost discipola lui Ştefan Gheorghiu la Academia de Muzică din București, obținând numeroase premii pentru discipline variate: vioară, muzică de cameră, analiză, armonie, istoria muzicii, folclor etc.

După câștigarea, printre altele, a premiului I în cadrul concursurilor internaționale Città di Andria şi J. S. Bach, a premiului al II-lea şi a premiului special Mozart la concursul internațional Kloster Schöntal, Clara Cernat şi-a început cariera solo, interpretând principalele concerte de vioară (Ceaikovsky,Bruch, Mendelssohn, Saint- Saëns, Mozart etc) alături de orchestrele filarmonice din România.

De asemenea, este o violonistă şi violistă extrem de apreciată în muzica de cameră şi o interpretă recunoscută a pieselor enesciene.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO – Polițist italian filmat în timp ce bate un român la Rieti. „A fost declanșată o anchetă disciplinară”

Accident rutier la Volpiano: a murit o femeie de origine română de 34 de ani