in

«Mulțumesc că mi-ai salvat fiul»: Alin Stoica este EROU în Italia, a salvat viața unui copil care era să se înece

​Un salvamar român, Alin Stoian, 38 de ani, originar din Craiova, a devenit erou în Italia, după ce, în 27 iunie, a salvat viața unui copil de 12 ani aflat în pericol să se înece.

Românul l-a resuscitat pe băiat timp de aproape un sfert de oră. „Multe mulțumiri lui Alin pentru că i-a salvat viața fiului meu”, a transmis Olga, mama băiețelului, scrie La Repubblica, citată de HotNews.ro.

Alin este salvamar pe plaja „Bahia”, în cea mai populară zonă din Ostia, și este expert în curse cu obstacole, precum „Spartan Race”. Dacă nu ar fi avut această pregătire, probabil că băiețelul de 12 ani nu ar fi putut fi readus la viață.

„Când l-am scos din apă, băiatul era inconștient. Așa că am făcut manevrele prevăzute de protocolul BLS (Basic Life Support), procedură de prim-ajutor care include și resuscitare cardio-pulmonară”, a afirmat Alin.

El spune că i-a făcut copilului masaj cardiac și manevre de respirație, iar la final, la al patrulea ciclu al procedurii, băiatul a deschis ochii, în timp ce mama acestuia plângea. Copilul a fost preluat apoi de medicul chemat prin apelul de urgență și transportat cu elicopterul la un spital din Roma.

Băiatul a stat patru zile în spital, apoi și-a revenit. După ce a fost externat, mama copilului l-a sunat să-i mulțumească. „Nu am de zile întregi, apoi a venit apelul telefonic care mi-a luat o povară din inimă.”, a povestit Alin pentru Corriere della Sera. „Mulțumesc că mi-ai salvat fiul, i-ai dat o a doua viață”, i-a spus femeia.

„Era în jurul orei 18.00, o femeie a venit să strige la mine, să-mi ceară ajutor – a povestit eroul salvamar – am alergat pe plaja de alături, o colegă recupera copilul din apă. Nu mai respira „. Micuțul trup aflat pe mal, turiștii din jur, mama disperată care continua să strige numele fiului ei. În haosul general, mintea lui Alin se golește.

„Am început manevrele pentru a-l reanima alternând cu respirația, nu a răspuns la masaj, dar nu am crezut nici măcar o clipă că s-ar putea termina prost”, retrăiește acel moment emoționat Alin. Treizeci de compresiuni și apoi cinci respirații, repetate de patru ori. Cincisprezece minute care păreau nesfârșite.

„Între o pauză și alta îi chemam pe copil pe nume, i-am spus să nu renunțe, apoi la a douăzecea apăsare a celei de-a patra încercări, el a scuipat brusc apa și a respirat singur. A fost incredibil ”, mărturisește Alin.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă din Torino, apel pentru ecologizarea Dunării: ”Înarmați cu saci și mănuși, să adunăm gunoaiele”

Milano, femeie din R. Moldova, găsită cu răni adânci la gât, provocate de un cuţit, într-o staţie de autobuz