in

Nadia Italiei e româncă: Alexandra Agiurgiuculese, născută la Iași, cea mai bună gimnastă din Peninsulă

”Alexandra Agiurgiuculese în triumf, aur pentru Italia la Jocurile Mediteraneene”, ” Alexandra, Regina Mediteraneenelor”, ”Alex Agiurgiuculese în triumf, aur pentru Italia”… Sunt câteva titluri din presa italiană, după ce Alexandra, româncă din Iași, acum componentă a echipei naționale a Italiei la gimnastică ritmică, a câștigat medalia de aur la individual la Jocurile Mediteraneene desfășurate recent în Spania, la Tarragona.

„Răsună imnul național al Italiei, la Tarragona în Spania, la Jocurile Mediteraneene: Alexandra Agiurgiuculese (Udinese) câștigă competiția individuală, în fața grecoaicei Eleni Kelaiditi și a italiencei Milena Baldassarri (Faber Gimnastica Fabriano).”, scrie Eurosport.

Cu un punctaj total de 71,150 Alexandra a câștigat medalia de aur la a 18-a ediție a Jocurilor Mediteraneene de la Tarragona, o mică Olimpiadă cu 33 de discipline, rezervată țărilor riverane Mediteranei, la care au participat 3600 de sportivi din 26 de țări.

La gimnastică ritmică, Italia a participat cu o echipă de trei sportive: Alexandra Agiurgiuculese (Udinese), Milena Baldassarri (Fabriano) și Alessia Russo (Harmony).

Alexandra are 17 ani, fiind vedeta absolută a Italiei la gimnastică ritmică. A avut cele mai bune rezultate la individual din toate timpurile. Recent un canal al televiziunii naționale RAI a transmis un interviu cu ea, despre performanțele și planurile sale. Tânăra atletă de origine română, acum componentă a echipei naționale italiene, este bine situată și în clasamentul mondial. Visul său este de a participa la Jocurile Olimpice.

Alexandra Ana Maria Agiurgiuculese s-a născut în 15 ianuarie 2001 la Iași A fost medaliată de patru ori în 2016 la Campionatul European de Juniori. La nivel național, de două ori (2017, 2018) a luat medalia de argint la Campionatul național italian și de trei ori a fost campioană (2012, 2013, 2015) la Campionatul italian național de juniori.

Familia sa a emigrat în Italia în 2010. Alexandra a fost în naționala României, concurând la numeroase competiții internaționale. În 2012, a început să reprezinte naționala Italiei.

 


VIDEO: Andreea Stefănescu, gimnasta româncă din naţionala Italiei

Plecată la 6 ani din Tulcea, a ajuns campioană în Italia: ”Aş veni să stau în România, dar nu pentru totdeauna“

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Mai întâi italiencele”, cazul naționalei de ștafetă, formată din patru străine

Moarte cumplită pentru un hoţ român urmărit de poliţie, la Monza, în Italia