in

O româncă de 18 ani este vicecampioana Italiei la patinaj artistic pe role


Daria Alexandra Matei – născută în Tecuci, judeţul Galaţi – este noua vicecampioană a Italiei la patinaj artistic pe role, categoria juniori.

Pe 1 iulie 2021, Daria Alexandra Matei a devenit vicecampioana Italiei la patinaj artistic pe role, categoria juniori, la finalul unei competiţii dificile şi solicitante. Potrivit rezultatelor finale, diferenţa de punctaj dintre Daria şi prima sportivă clasată a fost infimă: 170,22 – 171,81 de puncte. Patinatoarea clasată pe cea de-a treia treaptă a podiumului a obţinut doar 129,94 de puncte, potrivit viata-libera.ro.

„După o perioadă dificilă pentru sportivi şi nu numai, cu antrenamente sporadice din cauza pandemiei, în sfârşit, Daria a putut concura la Campionatul Italian, care este o competiţie foarte importantă.

Campionatul a avut loc la Riccione. Daria a concurat în 29 iunie cu programul scurt, obţinând locul 2, care a propulsat-o în ultimul grup al celor mai bune sportive”, a declarat mama Dariei, Luminiţa Laura Chebac Matei.

„În data de 30 iunie, Daria a prezentat în concurs programul lung, obţinând locul 1. În clasamentul final a obţinut locul 2, dintre 37 atlete.

O competiţie foarte strânsă, de un nivel foarte înalt, unde Daria a demonstrat concentrare, maturitate şi eleganţă. Suntem mândri peste măsură de Daria şi fericiţi.”, a mai spus mama sportivei.

Tânăr campion de origine română, și-a luat cetățenia italiană: „Vreau să reprezint Italia la Olimpiada de la Tokyo”

Reprezintă România

Daria Alexandra Matei, născută pe 15 ianuarie 2003, în România, la Tecuci, dar care trăieşte, împreună cu familia sa, în Italia, are dublă cetăţenie.

Patinatoarea, care studiază şi se antrenează în Italia, a ales să reprezinte România în competiţiile internaţionale.

Daria a câștigat pentru România o medalie mondială de bronz, în 2019, la categoria juniori, și o medalie europeană de aur şi una mondială de argint, câştigate în 2018, la categoria cadeţi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
cocaina-sardinia3

Plouă cu droguri în Sardinia. Cocaină de 9 milioane de euro căzută pe casa unor italieni

Caserta, doi mafioți condamnați în baza mărturiei unei românce, femeia fusese bătută și băgată în spital