in

Româncă disperată la Asti: «Având în vedere că vreți să mă distrugeți, am venit să mor de foame», protest în fața tribunalului

«Având în vedere că vreți să mă distrugeți, am venit să mor de foame. Sunt vinovată că le-am cumpărat soțului meu și fiicei mele, infirmă 100%, bunuri la licitațiile judiciare de la tribunal, vândute pe 11 aprilie 2013. În 2014 am făcut un denunț la Procuratură, apoi la Carabinieri și la Garda de Finanțe. Niciun rezultat».

Cuvinte roșii pe o bucată de cearceaf alb agățat, cu cârlige pentru rufe, de gardul tribunalului din Asti. Este ceea ce a scris Maria Miclăuș, o casnică română de 50 de ani, de aproape 20 de ani în Italia cu soțul, muncitor, tot român, și fiica născută aici, scrie La Stampa. Au achiziționat două apartamente și cinci hectare de teren în zona Cherasco, la o licitație judiciară la fostul tribunal din Alba. Bunuri pentru care au plătit circa 80.000 de euro, dar pe care încă nu le posedă.

Cu toate acestea, acum se află în situația de a trebui să plătească pentru întârzieri birocratice și pentru ocupare abuzivă de terenuri pe care ea însăși le-a cumpărat. «Avem documente care dovedesc acest lucru» povestește cu lacrimi în ochi, în a treia dimineață în care staționează în fața palatului de justiție. Cere să fie ascultată.

«Am plătit totul, însă cele două apartamente ne-au fost predate cu întârziere și fără certificat de locuire», povestește. «Și acum Agenția Fiscală ne cere șapte mii de euro pentru o serie de presupuse încălcări ale legii. Însă noi nu suntem vinovați. Au fost întârzierile în predare și birocrația, cauzată și de contracte de locație ale proprietarului anterior». «Și ca și cum nu ar fi de-ajuns – continuă – acum trebuie să scoatem din buzunar alți 4.600 de euro pentru că am ocupat în mod abuziv parte dintre terenurile care nu rezultă încă a fi proprietatea noastră. Însă noi le-am plătit pe toate».

Erau ani de când Maria punea deoparte bani din pensia de invaliditate a fiicei. «Bani economisiți pentru a-i cumpăra o casă – povestește.  Voi sta aici în față, fără a deranja pe nimeni, până când va fi necesar».

Pisa, tată român disperat, se leagă cu lanţuri în faţa tribunalului pentru a-şi revedea fiul

Greva românilor de la cooperativa Arte Service, Padova: ”Vrem să fim plătiţi!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din Italia, atacați de guvernatorul Campaniei, Vincenzo De Luca: «Sunt specializați în furturi din apartamente»

Un patron italian cu afaceri la Bacău a fugit din ţară cu banii salariaţilor