in

Tiberiu Dinu acuză: „Am fost fost schimbat nemotivat și neașteptat”. Detalii din dosarul de la București

Rechemarea de la post a consului general al României la Milano – Tiberiu Mugurel Dinu – s-a transformat într-un scandal de proporții după ce acesta a acuzat Guvernul României că decizia ar avea la bază ”interese politice”. Tiberiu Dinu a dat Guvernul în judecată, dar a pierdut.

Gândul.ro a prezentat, în premieră, detalii din acest dosar prin care consulul de la Milano a cerut anularea Hotărârii de Guvern nr. 810/13.11.2019 prin care s-a dispus rechemarea de la post.

Tiberiu Dinu a acuzat că a fost schimbat ”neașteptat și nemotivat”

Pe data de 26.11.2019, a dat în judecată Guvernul României și MAE (în calitate de intervenient), solicitând ca Hotărârea de Guvern nr. 810/13.11.2019 să fie anulată.

”La data de 9.11.2019 reclamantul (n.red. – Tiberiu Mugurel Dinu) a preluat efectiv misiunea consulară cu care a fost investit, iar la numai 4 zile de la preluarea acestei misiuni, nemotivat și neașteptat această misiune a fost încetată prin H.G. nr. 810/13.11.2019, ce face obiectul prezentei cauze și care nu prezintă și nu cuprinde, ca și actele care stau la baza acesteia, absolut niciun element concret care să o justifice și care să îi asigure o minimă transparență decizională și o minimă motivare”, susține Dinu în acțiunea lui.

Fostul Consul General al României la Milano s-a declarat șocat de rechemarea la post după numai patru zile de la sosire, cu atât mai mult cu cât ar fi trebuit să rămână ”pe funcție” timp de 4 ani.

Tiberiu Mugurel Dinu susține că decizia este una absurdă, din moment ce nu se poate vorbi despre încălcarea ”atribuțiilor de serviciu”. Punctual, el se spală pe mâini și spune că episodul petrecut în timpul alegerilor prezidențiale din 2014 nu i se poate imputa fiindcă atunci… ar fi fost în spital.

”… misiunea încredințată reclamantului a fost de 4 ani, iar după 4 zile de la preluarea misiunii, fără nicio justificare și motivare, această numire a fost sancționată de către Guvern și reclamantul a fost rechemat de la post. (…)

În fața instanței, Tiberiu Mugurel Dinu a insistat asupra ”prejudiciului de imagine” care i s-ar fi adus prin această decizie luată la nivelul Guvernului, după o carieră diplomatică desfășurată pe parcursul a 20 de ani și – a specificat Tiberiu Dan – imposibilitatea de a prelua, în această perioadă, o altă funcție consulară, ceea duce și la pierderi financiare – ”indemnizație și alte drepturi conexe”.

Judecătorii au considerat că solicitarea este neîntemeiată.

Tiberiu Mugurel Dinu a făcut recurs la Înalta Curte, iar termenul a fost fixat pentru 6 iunie 2021.

Alte detalii AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Badanta bătăușă, condamnată la închisoare. A fost filmată în timp ce o bătea pe bătrâna asistată – VIDEO

Glumă proastă a unei românce din Italia, și-a sunat familia din țară spunând că e răpită, sancționată de poliție