in

Un excavatorist italian vrea să fie primar în România. «Este cea mai bogată țară din Europa»

Un italian din Cuneo care s-a mutat în România în urmă cu cinci ani, a decis să candideze la alegerile locale, pentru a deveni primar în localitatea Porumbacu de Jos, lângă Sibiu.

Lino Magliano este căsătorit cu o româncă și a intrat în politică. Urmează să candideze la alegerile locale susținut de USR.

Nu am coronavirus, n-am mai fost de două luni în Italia”, a ținut el să precizeze de la început, pentru reporterul turnulsfatului.ro.

 ”Eu am foarte multă experiență în construcția de hidrocentrale. Micro-hidrocentrale. Am făcut cinci, șase în Italia și tot așa, o asociație de italieni, plus un băiat din Bacău au făcut o firmă în România și s-au apucat de făcut hidrocentrale.

De acolo, m-au întrebat: ”Lino sunt patru luni de lucru în România, te duci?” Eu nici nu știam unde e România, eu trăind în Italia, unde eram înconjurat de români, credeam că România e aici.

Am zis că merg, fiind vorba de august, septembrie, octombrie, noiembrie, e bine, mă duc. Am ajuns din Timișoara și din Timișoara am venit aici. Am făcut primele două hidrocentrale, și în loc de patru luni s-a făcut un an, pe urmă încă un an și încă un an și încă un an. Am ajuns la cinci ani”, a povestit italianul.

A ajuns să cunoască și să iubească România: ”Am umblat mai mult în România, decât în Italia. Acum în zona Teleorman am umblat mai puțin, dar în nord, în Maramureș, Bucovina, am făcut turul mănăstirilor. E superb. Superb. România e cea mai bogată țară din Europa”, spune Lino Magliano.

I-a fost greu să se hotărască să candideze. ”Greu m-am decis. Pentru că eu am o firmă de săpături de excavări. Nu eu sunt șeful, șef e soția. Eu sunt șofer, mecanic, administrator, femeia de curățenie. Nu merge bine, merge foarte bine.

Eu am candidat în USR pentru a fi consilier, nu primar. În august era un băiat candidat, s-a făcut un sondaj, pe urmă eu am plecat în concediu. În septembrie, m-a sunat un băiat de la USR, din Sibiu și mi-a zis – Lino, hai să vorbim un pic.

Am zis – bine, ne vedem când mă întorc din concediu. Și așa a fost. Am vorbit cu băiatul, mi-a spus că au făcut un mic sondaj, că băiatul care era vorbit să candideze nu are șanse, singura șansă eram eu. Eu am zis că nu pot decide singur, trebuie să vorbesc cu nevasta, în plus ca să fiu primar, trebuie să renunț la firmă.

Și asta a fost greu de decis. A contat să fac ceva pentru sat, pentru comunitate, pentru toată lumea, asta unu, sau să fiu în treaba mea și ei să fure banii în treaba lor. Eu m-am săturat de cum se fură banii. Cum se aruncă banii, inclusiv banii mei. Și m-am săturat. Am zis să facem ceva și pentru noi și așa am candidat”, explică viitorul candidat.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

BREAKING NEWS Două noi cazuri de coronavirus în România, o femeie și un bărbat care au fost în Italia

Atlassib suspendă cursele de autocar din două regiuni din Italia: ”Îmbarcări din zonele Lombardia şi Veneto, EVITATE COMPLET”