in

Venitul de cetățenie, senatorul Gasparri îngrijorat: «Vom avea sute de mii de români care vor avea acces facil la acest beneficiu»

Venitul de cetățenie (reddito di cittadinanza), un fel de venit minim garantat promis de Movimento 5 Stelle și prevăzut în bugetul italian pe anul viitor, va trebuie acordat și străinilor, nu numai italienilor. Străinii comunitari, cum sunt românii, au exact aceleași drepturi ca italienii, așadar nu va fi nicio condiție în plus față de cele cerute italienilor, pentru acces la acest beneficiu. În schimb străinii extracomunitari, în plus față de condițiile cerute italienilor, vor trebui să aibă 5 ani de rezidență pentru a se putea califica.

Pentru 2019, proiectul de buget pe 2019 (deocamdată respins de Comisia Europeană, așadar ar putea fi modificat) prevede alocarea a 10 miliarde de euro, propunându-și reducerea cu 2,2 milioane a numărului săracilor într-un an.

Dar, calculează criticii măsurii, de acest beneficiu vor beneficia în primul rând străinii, mai săraci în general decât italienii. Astfel, jumătate din bani vor merge la străini, în primul rând la români. Vor beneficia, calculează Il Giornale, 1,5 milioane de străini.

Potrivit Istat, în Italia sunt 5 milioane de săraci, dintre care 1,6 milioane de străini rezidenți. „Reddito di cittadinanza” li se cuvine și lor. Condiția de 5 ani de rezidență nu se aplică și cetățenilor UE, dintre care românii sunt cei mai mulți (1,2 milioane). Încălcarea principiului cpmunitar de nediscriminare ar duce la blocarea măsurii de către Curtea Constituțională.

Conform statisticilor Caritas și Fondazione Migrantes, o familie italiană din 20 e săracă, în timp ce una din trei familii străine se zbate în sărăcie. Apoi mai sunt romii, mulți dintre ei provenind din România, care se callifică astfel pentru acest venit.

În plus, mulți străini au primit cetățenia italiană, spune nemulțumită deputata Forza Italia Elvira Savino. , «Banii contribuabililor italieni vor fi folosiți pentru a plăti ajutoare pentru a sta degeaba imigranților regulari: de ajuns să dovedească că sunt săraci. Fiind plătiți pentru a rămâne în Italia, sigur nu vor avea niciun motiv să plece și se întoarcă în țările lor”.

Senatorul Forza Italia Maurizio Gasparri s-a declarat îngrijorat din cauza românilor: «Vom avea sute de mii de români, aparținând UE, care vor avea acces facil la acest beneficiu, dar și extracomunitari rezidenți în Italia de un număr de ani. Mă întreb dacă toți partenerii guvernului sunt de acord cu această măsură absurdă.”.

“Dacă se acordă venitul de cetățenie la un milion de persoane, jumătate vor fi străini comunitari, romi și extracomunitari. În campania electorală nu au spus așa ceva. O alegere catastrofală, care va atrage în Italia alți străini cu speranța de a avea acces la acest beneficiu.”

Anul viitor, șomerii și lucrătorii care primesc un salariu mic vor primi o alocație complementară până la atingerea pragului minim de venit. Pentru o singură persoană este de 780 de euro, apoi crește, funcție de numărul membrilor familiei. Astfel, pentru o familie de 2 membri (cu un singur părinte), pragul minim este de 1.014€; 2 componenți: 1.170€; 3 componenți (părinte singur): 1.248€; 3 componenți: 1.404€; 4 componenți (părinte singur): 1.482€; 4 componenți: 1.630€; 5 componenți (părinte singur): 1.716€; 5 componenți: 1.872€.

Ce care sunt sub acest prag, vor primi bani până la atingerea pragului minim.

Beneficiarii vor face 8 ore pe săptămână activități în folosul comunității, să participe la cursuri de formare și să accepte una din trei oferte de muncă care îi vor fi șrezentate. În caz de nerespectare a acestor condiții, alocația se suspendă.

Se calculează că măsura va deveni operativă în martie-aprilie 2019, după reformarea oficiilor de muncă.

Trebuie precizat că vor beneficia de măsură numai cei aflați în condiție de sărăcie, adică indicatorul situației economice (Isee) sub un anumit prag. Ar putea fi excluși cei acare au casă prprietate personală.

Venitul de cetățenie (Reddito di cittadinanza) pentru românii din Italia, Di Maio: “Va fi acordat celor care sunt rezidenți în Italia timp de cel puțin zece ani”

Di Maio discriminează străinii din Italia: «Venitul de cetățenie doar pentru italieni»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Matteo Salvini a bătut palma cu Liviu Dragnea. S-a lansat Axa București – Roma

Erou la Lecce. Un român a salvat doi polițiști, felicitat de Chestor: «Merită un loc de muncă»