in

Carantină români în Italia, primul autocar din România ajuns la Roma Tiburtina, toți pasagerii NEGATIVI

Agenția Ansa anunță că toate testele serologice efectuate astăzi, 29 iulie, pe pasagerii primului autocar ajuns la Roma din România sunt negative.

Potrivit unei ordonanțe a Regiunii Lazio, toţi românii care vor ajunge la Roma cu autocare vor fi testaţi la bordul autovehiculelor, chiar dacă vor fi obligaţi să intre în carantină.

    Din 10 persoane care au coborât din autobuz (inclusiv șoferul) care au ajuns la Roma Tiburtina din București, șapte, șase femei și șoferul, au fost supuse testului voluntar și au fost negative. Printre cei care nu au făcut testul a fost o fetiță.

    Anunțul a fost făcut de coordonatorul medicilor Uscar, Pierluigi Bartoletti. În orice caz, toți pasagerii, chiar și cei care nu au fost supuși testării, au completat un formular de carantină, care va fi utilizat, în caz de probleme, pentru urmărirea contactelor.

Începând de vineri, pasagerii care debarcă din autobuzele din România, Bulgaria și Ucraina la Roma Tiburtina vor fi supuși nu numai testului serologic, ci și așa-numitului „test tampon rapid”, explică Bartoletti.

    În terminalul de autobuze din Tiburtina sunt programate aproximativ 500 de sosiri pentru această săptămână, iar operațiunile vor fi garantate chiar și pe timp de noapte și în weekend, când este de așteptat cel mai mare număr de sosiri.

„Este o operațiune de prevenire a sănătății publice care se adaugă la carantină pentru a proteja acele comunități de țările cu cea mai mare incidență a virusului și pentru a proteja persoanele în vârstă, deoarece mulți lucrează în îngrijirea la domiciliu. Până în prezent, numărul total de cazuri de import de la Roma provin din 30 de țări, iar cele cu cea mai mare incidență sunt Bangladesh, India, Pakistan și România”, afirmă consilierul pentru sănătate al Regiunii Lazio, Alessio D’Amato.

(ANSA)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mădălina Ghenea, la 31 de ani, apariție de vis pe plajă în Sardinia

NU ESTE ROMÂN! Își oferea propriul copil pentru presații sexuale, cel arestat este un italian de etnie romă