Menu
in

Cine ar fi crezut? Salvini ordonă evacuarea caselor ocupate ilegal la Roma, cei mai mulți ocupanți sunt români

În urmă cu câteva zile, ministrul de Interne Matteo Salvini a emis o circulară care prevede măsuri drastice contra ocupării abuzive a caselor în Italia, o plagă din ce în ce mai răspândită.

Circulara cere prefecților să execute evacuările imediat, pentru a elibera casele ocupate de luni sau chiar ani de zile.

În document se arată că eforturile făcute până acum pentru combaterea fenomenului caselor ocupate nu au fost eficiente. Acum se prevăd măsuri de asistență pentru persoanele evacuate, măsuri care cad în sarcina primăriilor.

Circulara va afecta în primul rând centrele sociale și imobilele ocupate de imigranți.

Obiectivul principal este de tutelă a proprietății private, cu a precizat Salvini: „Proprietatea privată este sacră și prea mulți italieni sunt victime ale ocupărilor comise nu de nevoiași, ci de vicleni și violenți”, a spus liderul Ligii.

La Roma, „ciculara Salvini”, așa cum e cunoscută, își face deja efectele. Evacuările au început în forță.

Săptămâna trecută au fost evacuate mai multe clădiri din zona Tor Cervara, unde locuiau ilegal în special străini. În jurul clădirii era munți de gunoaie.

În zonă, criminalitatea este în creștere și degradarea este percepută foarte mult de populație.

„Nu a fost nici o noapte în care să nu ardă plasticul de pe cablurile de cupru, care au creat nori toxici în cartier. În interiorul clădirii se află numeroase prostituate, care trăiesc printre femei și copii „, denunță un rezident local.

Proprietatea proprietății ocupate a depus o plângere, dar din motive de ordine publică nu a fost urmărită penal. Acum, circulara Salvini a permis poliției să intervină în aceste situații de degradare unde trăiesc chiar și minorii.

„Situația nu mai era durabilă și devenise intolerabilă la nivelul sănătății. Serviciile sociale au avut deja grijă de persoanele cu fragilitate și copii și au fost înființate locuințe pentru acești oameni „, a declarat Mario De Sclavis, directorul Roma, la microfonul RaiNews24

Potrivit newnotizie.it, după evacuare, circa 40 de persoane, cetățeni străini, ce mai mulți fiind români, apoi din Nigeria, Gambia și Ghana au fost duși la biroul de imigrație.

Pentru a participa la operațiuni au fost mobilizați agenți de la poliția municipală, pompieri, carabinieri.

Salvini închide porturile: „Suntem atacaţi. Vom cere NATO să ne apere”

Antiromânul Matteo Salvini recidivează: «Pentru Di Maio vin expirat din România»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version