in

EXCLUSIV – Cine este Camelia Mihăilescu, soția generalului Vannacci: ”Am renunțat la TOT pentru a fi împreună”

Cine este Camelia Mihăilescu, soția generalului Vannacci. Cazul generalului Roberto Vannacci, autorul unei cărți contra curentului, în care denunță multe din „relele” societății actuale, a ținut ”calde” pagina ziarelor italiene. Multe polemici au apărut și dispărut în legătură cu ideile generalului, care au deranjat foarte mult retorica oficială.
După succesul extraordinar al best-seller-ului său „Lumea pe dos”, lumina reflectoarelor a căzut și asupra soției generalului, Camelia Mihăilescu, de origine română, dar cu cetățenie italiană.
În exclusivitate pentru Gazeta Românească, Camelia Mihăilescu ne-a oferit un mic interviu.
Citește și: Generalul Vannacci, dezvăluire neașteptată făcută de soția sa româncă: „La un meci de tenis…”

Cine este Camelia Mihăilescu, soția generalului Vannacci

Iată însă câteva cuvinte despre biografia sa.

S-a născut la București, în capitala României. Are 46 de ani și momentan trăiește-n Italia alături de familia sa. A terminat liceul Mihai – Bravu, apoi s-a înscris la cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Româno- Americane, Bucureṣti, pe care a absolvit-o în 2002. În 2006 a absolvit cursurile Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, Facultatea de Psihologie și Ṣtiinţele Educaţiei (Universitatea București). Vorbeste 3 limbi străine: italiană, engleză ṣi franceză.

Ca experienţă profesională: a lucrat la Compartimentul Documente Clasificate, din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare, actualmente Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, unde l-a cunoscut pe soțul său, care se afla la București, frecventând cursurile Facultății ”Interarme”.

După absolvirea facultății, a ocupat funcția de redactor ṣi ṣef de birou la editura care aparține aceleiași instituții militare prestigioase. Este pasionată de cărți ṣi artă, teatre ṣi muzee, bucătărie ṣi grădinărit. Practică sport de când era copil, obicei care i-a rămas ṣi acum. Îi place să meargă la sală, să alerge ori să înoate.
Citește și: Generalul Vannacci, criticat pentru că are soție româncă: „Zicala „moglie e buoi” e valabilă numai pentru alții?”

”Viața mea s-a schimbat total odată cu mutarea în Italia”

A devenit cunoscută în Italia deoarece soțul său, generalul Roberto Vannacci este autorul cărţii “Il mondo al contrario”, mass – media menționând că este căsătorit cu o româncă.

”Viața mea s-a schimbat total odată cu mutarea în Italia. A fost un pas extrem de important, pentru că a trebuit să renunț la TOT – carieră, familie, prieteni, obișnuințele pe care le aveam acasă. Și nu mi-a fost deloc ușor, însă era singura modalitate pentru a fi împreună cu Roberto”, ne-a declarat ea.

În perioada 2021-2022, ṣi-a însoțit soţul la Moscova, unde acesta a ocupat funcția de ataṣat militar al Ambasadei Italiei. Aici, Camelia Mihăilescu a fost preṣedinta unei asociații a soţiilor de ofițeri, AFASA (Air Force Officers Spouse Association), unde se ocupa cu organizarea de evenimente socio – culturale de promovare a culturilor din toate colțurile lumii.
>>> Citește și: Roberto Vannacci, generalul italian căsătorit cu o româncă, întoarce Italia pe dos cu o carte care se opune „gândirii unice”

”La Moscova a fost una dintre perioadele cele mai fantastice din viața mea”

Însoțindu-și sotul în diversele misiuni militare, a întâlnit locuri noi, experiențe și oameni, dar a și învățat lucruri noi despre viața, lume și diferitele culturi. ”Perioada, de aproape un an, în care am stat la Moscova a fost una dintre cele mai fantastice din viața mea. În mediul diplomatica m întâlnit oameni din toate colțurile lumii, cu obiceiuri diferite, fapt ce m-a îmbogățit cultural și spiritual. Apoi, a fost o imensă cultură a poporului rus, care se poate vedea peste tot, se reflectă în literatură, muzee, teatre, balet. Iar eu am profitat la maxim de tot ce era în jurul nostru.”, ne-a mai spus Camelia Mihăilescu.

Întrebată dacă în viitor va publica și ea o carte, a răspuns ca i-ar plăcea să descrie experiențele trăite și locurile noi vizitate alături de sotul său, și de ce nu : ”ESSERE MOGLIE DI GENERALE” (”A fi soție de general”, s-ar putea intitula noua carte.

un articol de Maria Raluca Mărginean

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.8]
Creștere la facturile de curent și gaze în Italia

Italia, creștere uriașă la facturile de curent și gaze, vine lovitura pentru familii

Riccardo Iovino, EdiliziAcrobatica - boală bruscă

Doliu în lumea afacerilor din Italia: Riccardo Iovino moare după o boală bruscă, avea doar 58 de ani