in

Corpul lui Cristian a fost găsit în râul Natisone, la trei săptămâni de la tragedie. Descoperirea, într-un defileu scufundat

Corpul lui Cristian a fost găsit – A fost identificat într-unul dintre defileurile scufundate ale râului Natisone, nu departe de unde au fost recuperate trupurile celor două prietene Patrizia Cormos, în vârstă de 20 de ani, și Bianca Doros, în vârstă de 23 de ani. Tot ce lipsește este confirmarea oficială, deși primarul din Premariacco, Michele De Sabata a anunțat deja că cel găsit în după-amiaza de duminică, 23 iunie, ar trebui să fie cadavrul lui Cristian Molnar, care a dispărut în urmă cu trei săptămâni împreună cu celelalte două victime tinere, potrivit Rai News.

Corpul lui Cristian a fost găsit

«Trupul lui Cristian Molnar se afla sub apă, într-o zonă care fusese vizitată de mai multe ori în ultimele săptămâni. Este aproape imposibil să intri în acele locuri, acele defileuri, când apa are anumite debite”, a explicat primarul municipiului Premariacco din provincia Udine, reconstituind dificultățile operațiunilor de căutare. Și familia tânărului a luat notă și de descoperire: „Acesta este momentul durerii”, a spus avocatul Gaetano Longhi, „familia va putea, în sfârșit, să aibă un corp pe care să plângă și, închisă în durerea lor, o fac. Nu intenționez să nu fac nicio declarație, niciun comentariu, decât să mulțumesc autorităților italiene care, în ultimele zile, neobosit, nu au încetat niciodată să-l caute pe Cristian și care, după atât de mult efort, au reușit în această întreprindere foarte grea”.

Trei tineri români înghițiți de ape în nordul Italiei. Două corpuri au fost găsite, este căutat în continuare Cristian

Unde a fost găsit cadavrul lui Cristian Molnar

Corpul lui Cristian a fost găsit – „Era sub o stâncă uriașă, în interiorul unui tunel acoperit de lemn: în cele din urmă acești pompieri extraordinari au reușit să observe ceva sub apă”, a adăugat De Sabata. Operatorii Protecției Civile și Pompierii au reușit să localizeze cadavrul datorită scăderii nivelului apei, care în ultimele ore a făcut operațiunile de căutare mai puțin complicate.

Mașina de salvare a fost concentrată în principal de-a lungul malurilor râului, până la confluența cu Torre. Cu toate acestea, căutările subacvatice, precum și navigația și patrulele aeriene au fost suspendate. Trupul tânărului de 25 de ani a fost recuperat nu departe de locul unde au fost găsite celelalte două fete. „L-am găsit chiar în aval de punctul în care au fost luați de ape”, a explicat responsabilul comunicații de urgență al Detașamentului Național de Pompieri, Luca Cari, „iar acum recuperarea de către oamenii noștri este în curs”.

Investigatia

Corpul lui Cristian a fost găsit – În cazul celor trei români care au murit la Natisone, parchetul Udine a deschis o anchetă pentru omor din culpă. O anchetă declanșată împotriva unor persoane necunoscute, necesară pentru a reconstitui lanțul de evenimente care s-a petrecut de la momentul declanșării alarmei de pe telefonul mobil al unuia dintre cei trei băieți.

Și cum s-au desfășurat lucrările de salvare? Avocatul care asistă familia Molnar, Gaetano Laghi, acuzase imediat întârzierile cu care plecaseră elicopterele: «Dacă salvarea ar fi plecat prompt – spusese avocatul – adică în momentul în care biata Patrizia a cerut ajutor, astăzi copiii ar fi în viață și acasă cu părinții lor”.

De ce Cristian nu a fost încă găsit, deși peste 80 de persoane îl caută de aproape două săptămâni: ipoteza cea mai probabilă

Inundația din timpul excursiei și panică

Cei trei se duseseră în albia râului Natisone să facă câteva fotografii pe 31 mai când, din cauza ploilor intense din zilele precedente, nivelul apei a crescut rapid. Până când tinerii, închiși într-o îmbrățișare, au fost copleșiți. De atunci căutările nu au încetat și mai întâi au fost găsite cadavrele celor doua fete, și abia astăzi cel al tanărului român, rezident în Austria. Căutările au fost în curs și în această dimineață. Scăderea nivelului apei din ultimele zile a permis descoperirea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Enayati Medical City

Enayati Hospital este dedicat sănătății tale și a celor dragi ție

Ilaria Salis, italianca aleasă în Parlamentul European din arest, îndeamnă oamenii la ocuparea locuințelor altora: „Ocupați casele libere!”