in

Generalul Figliuolo: „Suntem pregătiți să vaccinăm din casă în casă”

Generalul Francesco Paolo Figliuolo, comisarul special Covid, anunță că Italia este pregătită „să vaccineze din casă în casă”, pentru a avea un Crăciun „sigur”.

Scopul este de a ajunge la 500 de mii de doze pe zi în zilele lucrătoare, 300-350 de mii în sărbători, de acum până pe 26 decembrie. Este esențială pentru dispensarele locale asistența ARMATEI, pentru a ajuta la urmărirea contactelor și a contracara răspândirea focarelor.

Vaccinare din casă în casă

„Suntem pregătiți să imunizăm casă cu casă, până la Crăciun avem disponibilitatea a 500 de mii de doze pe zi”. Comisarul Figliuolo a explicat planul pentru sărbători, scrie tgcom24.it.

Astăzi începe campania de vaccinare pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. „Regiunile au înregistrat o creștere bună a programărilor – explică el -. Suntem pregătiți să vaccinăm întregul platou”.

Italia, de azi, vaccinare obligatorie pentru angajații din educație, administrație, polițiști și militari

500.000 doze pe zi

Ținta lui Figliuolo este de 500.000 de doze pe zi în zilele lucrătoare, 300-350.000 în sărbători, de acum până pe 26 decembrie, relatează La Stampa. Comisarul a asigurat apoi „ajutorul armatei autorităților locale de sănătate aflate în dificultate cu activitatea de urmărire, esențială pentru a contracara răspândirea focarelor.

85% din populație vaccinată complet

„Privind cifrele, bilanțul campaniei de vaccinare pe baza planului întocmit imediat după numirea mea de către președintele Mario Draghi este, fără îndoială, pozitiv. Am desfășurat peste 102 milioane de administrări, cu peste 85% din populația peste 12 ani în prezent vaccinată complet”.

„Procent – continuă Figliuolo – care se ridică la peste 90% când se numără cei care au primit cel puțin o doză și cei care s-au vindecat. Pe de o parte am protejat marea majoritate a oamenilor, permițând în același timp o scădere bruscă a internărilor la terapie intensivă și decesele față de ceea ce s-a întâmplat anul trecut în aceeași perioadă, în timp ce pe de altă parte am facilitat redresarea vieții economice și sociale”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
vaccinat brat silicon

Italia, de azi, vaccinare obligatorie pentru angajații din educație, administrație, polițiști și militari

mircea nebunu prins italia

Mircea Nebunu, liderul uneia dintre cele mai violente grupări interlope din România, prins în Italia