in

Hărțuieli sexuale, o româncă angajată ca îngrijitoare în Italia denunță: «Am fost molestată de un infirmier italian»

Valul de denunțuri ale femeilor abuzate, pornit de la victimele producătorului american Harvey Weinstein, ajunge și la îngrijitoarele românce din Italia. Nu doar actrițele sunt molestate și agresate sexual, atunci când caută să se afirme.

Fapte grave se întâmplă și atunci când o femeie caută de lucru ca îngrijitoare sau menajeră. Georgeta Pleșa, 47 de ani, originară din comuna Mărișel, județul Cluj, venită la muncă de 12 ani în Italia, ne-a povestit prin ce a trecut atunci când a muncit la o bătrână în Cosenza.

Ea a denunțat faptul la Poliție, dar în afară de faptul că și-a pierdut locul de muncă, nu s-a mai întâmplat nimic. Pe scurt, un infirmier italian a agresat-o sexual. După ce a denunțat faptele, femeia a rămas fără muncă. Georgeta a lucrat o perioadă la Rimini, dar acum sezonul s-a terminat și s-a întors la Cosenza, la curățenie.

Iată mesajul doamnei Georgeta, pe care il reproducem cu exprimarea originală, în care se descrie o adevărată agresiune sexuală.

«La data de 25 mai anul acesta s-a întâmplat. Eu lucram la o familie în Cosenza, îngrijeam o bătrînă.

În casă m-a dus la lucru un infirmier, care chiar de la început, la telefon, mi-a cerut datele mele personale și auzind că sunt născută în anul 1969, mi-a răspuns „faci dragoste 69”.

M-am documentat ce înseamnă, pentru că nu eram la curent cu termenii.

El venea să ia sânge bătrânei, pentru analize. Când ne-am întâlnit, sincer i-am pus întrebarea ce vroia să zică „dragoste 69”, iar infirmierul, fără să răspundă, a reacționat în mod foarte urât, strâgându-mă în brațele lui forțat. Mi-a luat mâna și-a dus-o să-i prind p… în mâna. Am reușit să mă eliberez de el, fugind în verandă, zicând că data viitoare nu-l mai las să intre în casă, dacă sunt singură cu doamna bolnavă.

El a plecat, eu am pregătit prânzul pentru doamnă, și i-am zis ceea ce s-a întâmplat. Nu-i venea să creadă. Terminând curățenia în bucătărie, am sunat la 112 la Carabinieri și mi-au spus că trebuie să merg în Cazarmă să fac „denuncia”. Văzând că nu vin ei, am sunat la 113, la Polizia di Stato, care a trimis o patrulă. Au intrat în casă și le-am povestit ce se întâmplase, rugându-i să investigheze la ASL (Dispensarul local – n.r.), pentru ca să trimită personal să facă tratamente la bolnavi, nu să violeze „badantele”.

M-au  invitat să merg la Questura să fac denunț, ceea ce am și făcut. Între timp, am fost dată afară de la acel loc de muncă. Cred că Poliția continuă ancheta, dar nu am detalii.

Aș vrea să trag un semnal de alarmă, pentru ca persoanele care lucrează în casele italienilor să fie respectate pentru ceea ce fac. Să nu considere că toate suntem curve.»

Aceasta este mărturia doamnei Georgeta și cu siguranță sunt multe românce care au trecut prin astfel de momente la locul de muncă în Italia. Este o categorie foarte expusă abuzurilor. Le invităm să denunțe public. Așteptă mesajele la [email protected] sau mesaje private pe pagina FB a Gazetei.

Sorin Cehan

Oroare pe câmpurile din Ragusa, românce exploatate şi violate, denunţul revistei L’Espresso

Răzbunare josnică a unui italian de 79 de ani: a acuzat o îngrijitoare română de furt pentru că i-a refuzat avansurile sexuale

Italia, molestarea sexuală a îngrijitoarei de către bătrânul asistat: «Mi s-a întâmplat ca bătrânul să ”întindă mâinile”»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Copii din Roma la ”Școala de Pace” a Comunității Sant’Egidio: ”Un loc unde găseşti liniştea”

Cât trebuie păstrate facturile în Italia? Dacă le arunci, există posibilitatea să le plătești din nou dacă nu fost contabilizate