in

Hidrocentrale din România, proprietatea mafiei din Italia: mega-sechestru pe bunurile legate de un clan din ‘Ndrangheta


Știri Italia – Hidrocentralele ‘Ndrangheta din România – Garda de Finanțe a anunțat încheierea unei operațiuni antimafia, intitulate „Black fog” („Ceață neagră”), condusă de unitatea de poliție economică și financiară Bologna și coordonată de Direcția districtuală Antimafia (Dda) din Bologna.

Operațiunea, condusă de magistrații Francesco Caleca și Flavio Lazzarini, a identificat tranzacții de transfer de valori (bani murdari) imputabile afacerilor clanului Iamonte din ‘Ndrangheta , reinvestite în nordul Italiei și mai ales în străinătate, între Elveția, Bulgaria și România. Între aceste bunuri sechestrate, două hidrocentrale din România.

Sechestru bunuri legate de ‘Ndrangheta din România și Elveția

Concret, anchetatorii au scos la iveală și gestiunea sub acoperire de către unul dintre suspecți și complici, prin companii paravan înființate conform legislației române, a două hidrocentrale din România (înregistrate oficial de o companie cu sediul în provincia Trento) în măsură să genereze venituri de două milioane de euro pe an, pe lângă disponibilitatea a numeroase relații financiare cu bănci elvețiene (inclusiv 1, 6 milioane de dolari americani mutați ulterior într-un cont din San Marino) și deținerea de proprietăți de prestigiu în Bulgaria și investiții în titluri americane gestionate prin transferuri „deghizate” în împrumuturi între companii străine în valoare de 15 milioane de euro, scrie antimafiaduemila.com.

Patru persoane cercetate

În total, patru persoane sunt cercetate, printre care și cea care este considerată „dominus” al vastei cifre de afaceri ilegale: un afacerist italian de 52 de ani, arestat deja la sfârșitul anului 2018 la Bologna din nou de către Garda de Finanțe, care îi sechestrase bunuri de peste 8 milioane de euro, inclusiv un magazin de tutun din centrul comercial Pilastro.

De această dată, printre bunurile supuse sechestrului preventiv se numără capitalul social al unei companii italiene, soldul a două conturi curente străine (unul în România și unul în Elveția), participațiile a două companii din România, trei conturi curente și două proprietăți în Sofia, Bulgaria. Împotriva bărbatului de 52 de ani, rezident în prezent în Elveția, Tribunalul din Bologna a emis un ordin de arestare la domiciliu.

După ce a ucis doi bătrâni italieni, un cioban român este „vânat” de mafia siciliană

Comoara clanului Iamonte în străinătate: sechestru de 4 milioane de euro

Tot în cadrul operațiunii „Ceața Neagră”, aproximativ cincizeci de agenți, coordonați de comandamentul provincial din Bologna și aparținând, de asemenea, departamentelor corpurilor din Milano, Trento și Reggio Calabria, au efectuat , pe teritoriul național și în țările în cauză, măsuri preventive personale și reale împotriva diferitelor persoane și în special sechestrul bunurilor în valoare de 4 milioane de euro.
Anchetatorii au reușit să identifice și o „comoară” ascunsă în străinătate aparținând clanului Iamonte, clan din Melito Porto Salvo (Rc) care are proiecții în nordul Italiei și un adevărat club ‘ndrangheta în Desio (MI ).

Investigaţie jurnalistică: Mafia italiană arde deșeuri periculoase în fabricile de ciment din România

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
lovita sardinia

Sardinia, româncă lovită mortal de oglinda unei dube. Familia este disperată: ”Am pierdut o soră extraordinară”

plaja falconara

Italia, româncă salvată în ultimul moment de la înec. ”Încet-încet, am reușit să o facem să respire”