in

Italia, dispare ”venitul de cetățenie”, se introduce ”venitul de maternitate”: 1.000 de euro pe lună

A dispărut „venitul de cetățenie”, dar în Italia ar putea fi introdus un „venit de maternitate”: un sprijin de 1.000 de euro pe lună pentru femeile care renunță la întreruperea sarcinii. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege pe care Forza Italia îl va prezenta săptămâna viitoare și ale cărui detalii au fost anticipate de Maurizio Gasparri, liderul grupului senatorilor FI.
>>> Când se plătește al 14-lea salariu în 2024, cerințele pentru obținerea acestuia și modul în care se calculează

Italia, se introduce ”venitul de maternitate”

Propunerea, împărțită în doar două articole, prevede plata unui cec de 1.000 de euro pe lună pe o durată de cinci ani femeilor care recurg la avort din motive economice. O altă condiție pentru accesul la venitul de maternitate este să aibă un Isee care să nu depășească 15 000 de euro pe an; o altă condiție este să fie cetățean italian rezident în Italia. Pentru finanțarea sprijinului, este prevăzută crearea unui fond la Ministerul Economiei de 600 de milioane de euro.

Proiectul de lege prevede că „ centrul de consiliere și structura medico-socială, pe lângă garantarea controalelor medicale necesare, au sarcina, atunci când cererea de întrerupere a sarcinii este motivată de condiții economice sau sociale, de a examina împreună cu femeia posibilele soluții la probleme, de a o ajuta să înlăture cauzele care ar determina-o să întrerupă sarcina”. Astfel, propunerea are ca fundament „îmbunătățirea condiției economice a femeii”, scrie corriere.it

Legea prevede și alte bonusuri

Legislația în vigoare prevede deja o serie de bonusuri și ajutoare pentru cuplurile care doresc să aibă copii, dar, potrivit lui Gasparri, „aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a stopa recurgerea la întreruperea voluntară a sarcinii din motive de dificultăți economice și sociale. Prin urmare, este necesar să se mobilizeze resurse și să se găsească soluții de sprijinire a femeilor însărcinate pentru a descuraja avortul din motive de dificultăți economice și sociale”.
>>> Ilaria Salis, italianca aleasă în Parlamentul European din arest, îndeamnă oamenii la ocuparea locuințelor altora: „Ocupați casele libere!”

Propunerea ‘venitului de maternitate’ va reaprinde cu siguranță polemica cu privire la respectarea legii 194, mai ales după ce o altă măsură a guvernului Meloni a dat undă verde prezenței asociațiilor pro-viață și anti-avort în cabinete. și, de fapt, reacțiile negative nu au întârziat să apară. ‘Este pură propagandă pe pielea femeilor, mai ales din partea celor care au abolit venitul de cetățenie’. Astfel, senatorul Partidului Democrat Cecilia D’Elia. ‘Alegerea femeilor ar trebui să fie respectată, nu indusă economic’. M5S s-a opus de asemenea: „Abolirea venitului de cetățenie a dus la apariția a 6 milioane de persoane foarte sărace în Italia. În schimb, Gasparri crede că cumpără dreptul femeilor la autodeterminare”, a declarat Alessandra Maiorino, vicelider de grup al M5s în Senat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Povestea românului care a dat lovitura acasă, după 20 de ani în Italia. „Se întorc tot mai mulți din diaspora”

Descoperă căminul pentru seniori Enayati Home – un „altfel” de ACASĂ