in

Italia, terapiile intensive la limită, Conte pregătește noul decret cu restricții de Sărbători, vacanțe LIMITATE, fără petreceri și excursii

Italia a raportat duminică o scădere a cazurilor noi de infecții, dar și a deceselor. Pe de altă parte, a crescut numărul bolnavilor în stare gravă, aflați la terapie intensivă.

28.337 cazuri noi de coronavirus au fost identificate în Italia în ultimele 24 de ore, cu 6.000 mai puțin decât sâmbătă.

Numărul total de persoane infectate de la începutul pandemiei a ajuns la 1.408.868, conform ANSA.

Duminică au fost anunțate 562 de decese, față de 692 sâmbătă. Numărul total al persoanelor decedate a ajuns la 49.823.

Din păcate, secțiile de terapie intensivă sunt din ce în ce mai aglomerate. Bolnavii din ATI au ajuns la 3.801.

Noul Decret de Sărbători

Guvernul condus de Giuseppe Conte studiază reguli stricte, chiar și în zonele galbene și portocalii, având în vedere luna decembrie și sărbătorile de Crăciun, Anul Nou și Befana (Boboteaza).

Pentru a preveni valul trei, o nouă creștere a epidemiei Covid-19 din Italia și o reluare a vitezei de circulație a coronavirusului în ianuarie, în Decretul care va intra în vigoare din 4 decembrie (care ar putea rămâne în vigoare până la Bobotează) vor exista restricții suplimentare. Iată ce propuneri sunt în studiu, potrivit Corriere.

Regulile de călătorie între regiuni

În prezent, nu se poate merge în regiunile din zona „portocalie” sau „roșie”, cu excepția motivelor de muncă, sănătate și urgență, care în orice caz trebuie justificate cu formularul de autocertificare. Având în vedere sărbătorile, se iau în considerare excepții de Sărbători, pentru a permite rudelor care locuiesc în diferite locuri să poată rămâne împreună.

Totuși, mulți sunt împotriva acestei prevederi, temându-se că ceea ce s-a întâmplat vara trecută ar putea fi repetat cu mobilitate liberă și creșterea infecțiilor. Din acest motiv, dimpotrivă, nu este exclus să se decidă, tocmai cu ocazia sărbătorilor, să se limiteze mișcările care nu sunt justificate de motive de reîntregire a familiei, pentru a preveni deplasarea.

Interdicțiile pentru schi

Guvernul exclude posibilitatea ca în timpul sărbătorilor de Crăciun italienii să poată merge la munte sau să aibă libertate de mișcare în stațiunile de vacanță.

Palazzo Chigi a anunțat că „se lucrează la o inițiativă europeană, pentru a preveni„ sărbătorile în zăpadă” care, atrăgând iubitorii de sporturi de schi și șederi la munte, ar fi cuplate cu sărbători relaxate, cu seri la discotecă, ca vara trecuta”.

Prin urmare, este imposibil ca solicitarea guvernatorilor care ceruseră redeschiderea teleschiurilor, chiar și cu 50 la sută din capacitate, masca obligatorie și intrările eșalonate, să poată fi acceptată, chiar și în regiunile care vor fi în zona galbenă.

Prelungirea programului de deschidere a magazinelor

Programul de deschiderea magazinelor ar putea fi prelungit până la ora 22 pentru a permite diluarea afluxului de oameni, în special în zilele premergătoare sărbătorilor.

Discuția din cadrul guvernului vizează posibilele excepții de la toate activitățile comerciale care se află în zona roșie și, prin urmare, riscă să fie închise chiar și într-o perioadă a anului care ar putea favoriza redresarea economiei. Se ia în considerare și redeschiderea centrelor comerciale în weekend și de sărbătorile legale.

Cu toate acestea, unii miniștri consideră că riscul de a crea cozi și adunări care ar favoriza infecțiile este prea mare și citează ca exemplu pentru a urma ordonanțele locale care au ordonat închiderea magazinelor universale în aceleași zile.

Posibila reducere a carantinei nocturne

Se studiază posibilitatea amânării timpului de carantină de la ora 23 – în perioada anterioară Crăciunului – pentru a încuraja ieșirile dacă activitățile comerciale sunt într-adevăr deschise până la ora 21 sau 22. În acest caz, interzicerea adunării rămâne în vigoare, numai participarea mai redusă în magazine ar fi favorizată, permițând posibilitatea de a face cumpărături în vederea sărbătorilor de Crăciun. Este posibil cadoar în zia de Crăciun, carantina nocturnă să înceapă la ora 24.00, pentru a permite participarea la sărbătorile religioase. În discuție rămâne ora interzicerii părăsirii casei în seara de 31 decembrie, excluzând totuși că pot exista petreceri pentru a sărbători sosirea noului an.

Regulile pentru restaurante și baruri: maxim 4 la masă

Cu excepția cazului în care se iau alte măsuri în Ajun, barurile și restaurantele vor rămâne închise după ora 18.

Guvernul a decis să confirme restricțiile și în zonele galbene pentru a limita „oportunitățile pentru „socialitate extinsă”, care însoțesc de obicei sărbătorile de Crăciun, cu bingo, sărbători, baluri”.

Cererea de deschidere pentru masa de prânz de Craciun în zonele portocalii va fi evaluată, dar este o ipoteză să se excludă, deoarece riscă să facă curba să crească. În orice caz, rămân regulile de maxim de 4 persoane la masă și mască este obligatorie la ridicarea de la masă. Pe de altă parte, va fi întotdeauna posibilă vânzarea de alimente și băuturi pentru acasă.

Ipotezele despre școli

Până la 7 ianuarie, redeschiderea liceelor ​​în prezență a fost exclusă, dar problema împarte guvernul și oamenii de știință. Există ideea de revenire a elevilor imediat după sărbători, dar mulți se tem de o creștere a curbei epidemiologice în ianuarie.

Printre problemele examinate există și posibilitatea de a întrerupe învățământul la distanță, pentru elevii din clasa I și a II-a care locuiesc în zonele roșii. În multe regiuni, sunt încă în vigoare ordonanțe mai restrictive care prevăd învățământ la distanță pentru școala primară și gimnazială și închiderea grădinițelor și a creșelor. Măsuri pe care o parte a guvernului ar dori să le conteste în fața instanței administrative.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
carabinieri

Italian bătut și amenințat cu moartea. O româncă, arestată de carabinieri

Torino, o româncă și un italian, arestați după ce au cerut 50.000 de euro pentru a nu-l omorî pe un bărbat