in

Jaful de la Lanciano, încă doi români arestați. Cine este executorul material al mutilării

În total sunt șase arestați în legătură cu jaful violent din vila soților Martelli la Lanciano.

Sâmbătă, 29 septembrie, a fost arestat un român de 26 de ani, Bogdan George Ghiviziu, al cincilea membru al bandei implicate în jaf, care se ascundea pe câmpurile din jurul localității Lanciano. A fost urmărit și reținut într-o operațiune comună a poliției și carabinierilor în localitățile Rizzacorno, Colle Campitelli și Onofrio.

În fine, un alt bărbat de naționalitate română, în vârstă de 48 de ani, Gheorghe Traian Jacota, a fost arestat de poliția Lanciano acuzat de favorizarea infractorului, pentru că l-a ajutat pe cel de-al cincilea arestat să se ascundă. Este, precizează poliția, o persoană care nu are nicio legătură cu jaful, doar l-a ajutat pe Ghiviziu să se ascundă.

Între timp, primii trei arestați, frații Țurlic și Relu Ruset au recunoscut participarea la acțiunea criminală, dar l-au indicat pe cel de-al patrulea arestat, Alexandru Bogdan Colteanu, pentru tăierea urechii doamnei Niva Bazzan.  Executorul material al mutilării a fost arestat în Caserta, la două zile după prinderea primilor trei bandiți. A fost folosirea Sistemului Automatic de Recunoaștere a Imaginilor (S.A.R.I) care a permis recunoașterea recunoașterii faciale a celui de-al patrulea component al bandei.

Reamintim că sâmbătă, 22 septembrie, doi soți din Lanciano (Chieti) au trăit clipe de coșmar, când patru bandiți cu fețele acoperite au năvălit în vila lor. Carlo Martelli, chirurg în vârstă de 69 ani și președintele asociației locale pentru persoane cu handicap Anffas, și soția lui Niva Bazzan, au fost turturați pentru a spune unde se află seiful, inexistent de fapt. Bandiții i-au tăiat o ureche femeii, pentru a indica seiful.

Numai după ce au tăiat urechea femeii, bandiții s-au convins că în acea casă nu e niciun seif. Dar, ca să nu plece cu mâinile goale, au luat tot ce au găsit bani în numerar și trei cărți de credit de la medic.

https://www.gazetaromaneasca.com/observator/actualitate/italia-socata-de-un-jaf-la-lanciano-un-chirurg-si-sotia-torturati-banditii-au-taiat-femeii-ureche-salvini-sa-putrezeasca-inchisoare/

Bandiții care taie urechi în Italia sunt români: arestați autorii jafului din Lanciano

UPDATE FOTO VIDEO Mulțimea a încercat să-i linșeze pe românii arestați la Lanciano: «Sunteți animale!». Cine sunt cele trei bestii

Jaf în vila din Lanciano, a fost capturat al patrulea român. Salvini: «Străin infam, tăietor de urechi»

Alianța Românilor este alături de familia chirurgului Carlo Martelli, victimă a jafului de la Lanciano

Apelul ambasadorului George Bologan: ”Astfel de fapte deplorabile să nu afecteze imaginea comunității românești din Italia”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șoc la Milano: Bătrână de 70 de ani violată de un român deja condamnat pentru viol. Salvini: «Castrare chimică pentru acest infam»

Muzeul Românilor de Pretutindeni, lansat la Roma. «Am ales capitala țării unde avem cea mai numeroasă comunitate din diaspora»