in

Lodi, a ucis cu un glonț în spate un hoț român, proprietar italian de restaurant ACHITAT

O sentință care va da naștere cu siguranță la multe discuții: Mario Cattaneo, proprietarul italian al unui restaurant din Casaletto Lodigiano (Lodi), care a ucis un hoț român, a fost achitat. Procurorii ceruseră pentru el o pedeapsă de 3 ani de închisoare.

După achitare, Cattaneo a rămas așezat pe scaunul său câteva minute, pentru a-și reveni. În zorii zilei de 10 martie 2017, el a ucis cu un glonț în spate un român de 32 de ani care a intrat în localul lui cu niște complici.

Mario Cattaneo a fost achitat vineri, 24 ianuarie, în procesul de primul grad în care era judecat pentru moartea lui Petre Ungureanu, în vârstă de 32 de ani, lovit în spate de un glonț care a pornit din pistolul proprietarului restaurantului din Casaletto Lodigiano în noaptea de 10 martie 2017.

Achitat în primul grad de tribunalul din Lodi de acuzația de exces de legitimă apărare. Procurorul, în rechizitoriul său de vineri dimineață, ceruse o pedeapsă de trei ani de închisoare. După achitare, Cattaneo a rămas așezat pe scaunul său câteva minute.

Procurorul a solicitat, de asemenea, stabilirea eventualelor fapte penale ale soției și fiului lui Cattaneo, ale căror prime mărturii date carabinierilor nu au coincis în unele puncte în ceea ce privește versiunea dată de Cattaneo.

Mario Cattaneo, acum în vârstă de 69 de ani, s-a apărat mereu spunând că glonțul care l-a lovit pe Ungureanu în timp ce fugea a pornit din greșeală din arma sa, în timp ce se lupta căzut la pământ cu unul dintre complicii hoțului. Ungureanu, rănit mortal, a fost găsit la aproximativ 500 de metri de curtea casei de la Cattaneo – locul unde a avut loc împușcarea – întins pe pământ, pe strada din fața micului cimitir din cătunul Casaletto.

Procurorii considerî că „Cattaneo nu a spus întregul adevăr”. Cele mai multe îndoieli s-au concentrat asupra reacției lui, când cei patru hoți l-au închis din afară în local, pentru a-și proteja fuga, în timp ce Cattaneo a spart ușa închisă de criminali. „O reacție instinctivă”, a spus el. „S-a dus voluntar în pericol”, a combătut procurorul din Lodi în sala de judecată.

Procesul lui Cattaneo a fost speculat politic de partidele de dreapta, în particular de Lega și Matteo Salvini, care și-a exprimat de mai multe ori susținerea pentru italian, afirmând că „întotdeauna este autoapărare când ucizi un hoț”. La fel, a fost apărat necondiționat de Giorgia Meloni.

În sală s-a aflat și vicepreședintele Regiunii Lombardia și assesor pentru siguranță, Riccardo de Corato, care și-a anunțat joi după-amiaza prezența la Lodi pentru a-l sprijini pe Cattaneo, căruia Regiunea i-a alocat deja 30.000 de euro pentru a contribui la costurile legale.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Declarație revoltătoare a președintelui Ucrainei: În 1919, Bucovina de Nord a fost ocupată de români

Oroare la Brindisi, doi români, un bărbat și o femeie, găsiți morți într-o locuință. S-au înjunghiat reciproc