in

„Mama ta se duce în Italia să şteargă cururile”, elevă de clasa a VI-a, umilită public la un liceu din Chișinău

Caz revoltător la liceul „Dante Alighieri” din Chişinău, relatează publika.md. O elevă din clasă a VI-a a fost insultată de o profesoară, care ia spus că mama sa şterge fundurile în Italia. Totul s-a întâmplat în timpul orelor.

Părinţii elevei în vârstă de 11 ani sunt divorţaţi de ceva timp. Acum, fata este crescută de mama sa. Din cauza problemelor financiare, femeia a plecat în Scoţia, iar copila a fost lăsată în grija unei prietene. Ea spune că în timpul orei de educaţie plastică, profesoară a insultat-o atât pe ea, cât şi pe mama sa.

«Să ştii ca mama ta te lasă baltă întotdeaună şi pe mine nu mă interesează că nu ai casă, nu ai tată şi că mama ta este undeva, dar eu ştiu ca ea se duce în Italia să şteargă „cururile” la un moşneag», i-a spus profesoara.

Declarațiile fetei sunt confirmate și de unii colegi de-ai săi:

„O spus că n-are tată că nu învaţă, că mama ei este plecată în Italia că naşte şi după asta pleacă şi lasă copii, că este destrăbălată”.

Profesoara respinge acuzaţiile.

„I-am făcut observaţie: „nu mânca, nu alerga” şi am zis în felul acesta: „Eu nu pot să te educ, când mama ta este peste hotare. Din clasă s-au auzit comentarii de lângă geam de la a patra bancă, unde s-au spus aceste cuvintele (n.r.- mama ta spală fundurile la moşnegi)”, a spus profesoara.

Administraţia liceului va examina cazul în cadrul Consiliului de Etică al instituţiei.

„În cazul dat, va fi aplicat Codul Muncii în care este un articol specificat că doar printr-un singur de abuz sau violenţă, profesorul poate fi eliberat din serviciu”, a declarat directorul-adjunct al liceului „Dante Alighieri”, Valeriu Gânga.

Şi unii părinţi sunt indignaţi de comportamentul profesoarei de artă plastică:

„Eu consider că este foarte rău să se comporte în aşa mod o profesoară cu un copil minor. O grămadă de părinţi sunt plecaţi peste hotare la noi în ţară şi nu avem dreptul să ne purtăm aşa cu copiii. Iată, de unde avem copii şi diverse infracţiuni şi o grămadă se sinucid”.

În urma acestui incident, mama fetei intenţionează să revină acasă şi să facă o reclamaţie la Ministerul Educaţiei, dar şi la poliţie.

Mama fetiței umilite în Spania e disperată: ”Încearcă să-mi convingă copilul că nu s-a întâmplat nimic”

Educatoare română din Ardea, umilită de conducerea școlii. «Meritați să muriți de foame»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ciprian Polcovnicu, 37 de ani, secerat de o mașină la San Bartolomeo

A violat o fetiță infirmă, care îi era rudă: român arestat la Ragusa