in

Român de 17 ani în Italia, secretar de stat în Guvernul Orban. «Am început de jos, foarte de jos, ca mulţi dintre concetăţenii noştri nevoiţi să-şi caute un rost departe de ţară.»

Un român din diaspora, în guvernul condus de Ludovic Orban. Ovidiu Burdușa, român stabilit cu familia în Italia de 17 ani, gestionar al unui hotel în centrul Romei, fruntaș al organizației PNL Diaspora și consilier județean la Focșani, a fost numit secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP). Știrea a fost anunțată aseară chiar de cel direct interesat:

„Astăzi am primit o veste pe care am onoarea s-o împărtăşesc cu voi: am fost numit secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului României.

Mulţumesc domnului premier Ludovic Orban pentru această nominalizare, este o propunere care mă onorează şi mă responsabilizează în acelaşi timp, pe care am acceptat-o fără ezitare.
Deoarece este o numire politică, le mulţumesc pentru sprijin şi colegilor din organizaţia PNL Diaspora şi preşedintelui Viorel Badea.

S-a întâmplat asta pentru că Guvernul Orban are o altă abordare în ceea ce privește Diaspora românească şi cea mai bună dovadă a fost schimbarea sistemului de vot la alegerile prezidenţiale recente, când românii au votat masiv cu domnul Klaus Iohannis şi pentru că măsurile luate în favoarea Diasporei au facilitat accesul la urne.

Locuiesc în Italia de aproape 17 ani. Am început de jos, foarte de jos, ca mulţi dintre concetăţenii noştri nevoiţi să-şi caute un rost departe de ţară. A fost greu, dar am reuşit să depăşesc dificultăţile vieţii printre străini, iar cu timpul am simţit că a meritat acest sacrificiu. La Roma, m-am realizat profesional, aici s-au născut copiii mei şi tot aici m-am maturizat pe toate planurile, inclusiv pe tărâmul greu-încercat al afacerilor..

În ultimii ani, am vrut să întorc ţării mele, judeţului Vrancea din care provin şi oraşului natal Panciu o parte din experienţa dobândită în Europa. De aceea, m-am decis să mă implic în schimbarea de acasă, candidând pentru un post de consilier judeţean în Vrancea, în 2016. Astfel, am devenit primul român din Diaspora ales într-un Consiliu Judeţean în ţară şi mi-am luat misiunea foarte în serios.

Am făcut naveta între Roma şi Focşani, pe cont propriu, şi chiar dacă a fost dificil, m-am bucurat mereu că pot fi alături de colegii mei din PNL în încercarea de a aduce un suflu nou în politica din ţară, pentru mai binele vrâncenilor de acasă şi de peste graniţe.

Mă voi folosi de toata experienţa acumulată în această perioadă pentru a aduce un plus acestui departament înfiinţat pentru a-i ajuta pe românii de peste graniţe, de care mă simt legat sentimental ca fiind parte a acestei mari şi admirabile comunităţi româneşte – DIASPORA.

Vă invit să-mi fiţi alături în proiectul meu şi al colegilor mei de a pune mult mai bine în valoare Diaspora românească – o misiune în care nu putem reuşi decât dacă rămânem uniţi întru cauza binelui comun.

Aşa să ne-ajute Dumnezeu!”

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Brescia, și-au lăsat copilul singur în casă, iar acesta a căzut pe geam, părinți români trimiși în judecată

Guvernul lansează bomba atomică împotriva rețelei consulare, 1000 de oameni vor fi dați afară. Revolta funcționarilor: „Activitatea va fi paralizată”