in

Țeapă românească în Italia, voucherele Blue Air IMPOSIBIL de folosit, compania denunțată la Antitrust

Asociația Federconsumatori, care apără drepturile consumatorilor în Italia, a denunțat la Antitrust comportamentul incorect al companiei aeriene românești Blue Air, care, de altfel, este inaccesibilă la telefon.

Blue Air, compania aeriană privată română, are în Italia un hub-ul pe aeroportul Torino Caselle, dar este activă și pe alte câteva aeroporturi, cu conexiuni interne în Italia sau cu România.

Asociația Federconsumatori a trimis un raport către Antitrust – Autoritatea garantă pentru concurență și piață – pentru a proteja drepturile pasagerilor, potrivit La Repubblica.

Potrivit rapoartelor primite de Federconsumatori, Blue Air nu permite cheltuirea voucherului acumulat din cauza zborurilor anulate în timpul perioadei de blocare.

„Procedura de rezervare a unui bilet pe site-ul companiei nu prevede, în nicio etapă, posibilitatea introducerii codului de voucher primit sau a vreunei rubrici dedicate”, explică asociația.

În teorie, voucherul sau voucherele trebuie încărcate în „Blue Air Wallet”, un portofel virtual din care se folosesc sume pe măsură ce doriți să rezervați un nou zbor, „dar utilizatorii implicați au raportat că s-au conectat la contul lor fără să găsească vreun credit „.

Deci, după ce clienților li s-a acordat doar un voucher în loc de rambursarea banilor, așa cum prevăd reglementările europene, acum voucherul pare să se fi evaporat și el.

Unul dintre motivele care ar putea explica această problemă este că, la începutul verii, Blue Air și-a schimbat sistemul de rezervare.

Compania aeriană explică faptul că „în primele etape de implementare a noului sistem, voucherele pot fi utilizate numai contactând call-centerul”. Dar noul sistem de rezervare este online din 10 iunie, în urmă cu aproape trei luni: mai putem vorbi despre „primele etape”?

În realitate, nici apelul către call center nu este decisiv. Federconsumatori se plânge din nou că clienții au încercat „în zadar” să contacteze serviciul pentru clienți, „dar numărul de telefon dedicat asistenței nu este accesibil” și orice schimb de comunicări prin e-mail s-a dovedit „falit”.

Blue Air ridică din umeri, explicând că, din cauza volumului mare de solicitări, perioadele de așteptare a răspunsului sunt „inevitabil mai lungi decât de obicei, atât prin telefon, cât și în scris”, asigurându-se în același timp că „fiecare pasager primește un răspuns la propria întrebare „.

„Este clar că aceasta este o conduită care nu numai că încalcă prevederile legislației actuale privind rambursarea biletelor de călătorie anulate din cauza urgenței de sănătate, dar care configurează o practică comercială incorectă și opacă în detrimentul utilizatorilor”, spune Federconsumatori cu privire la Blue Air. Acum cazul merge la Antitrust.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Silvio Berlusconi, 84 de ani, a fost testat pozitiv coronavirus și se află în izolare la domiciliu

Mașina unui brutar român, incendiată în apropiere de Roma, incidentul e considerat suspect