in

Marți, 19 septembrie, la prânz, toate smartphone-urile din Milano și restul Lombardiei vor primi un mesaj special

Marți, 19 septembrie, la prânz, toate smartphone-urile din Milano și restul Lombardiei vor primi un mesaj special însoțit de un sunet prelungit. Este primul test din Lombardia al noului sistem de alarmare publică IT-alert, promovat și gestionat de Protecția Civilă Națională. Odată ce faza de testare se va încheia, va ajunge la oricine se află în zone afectate de calamități naturale sau accidente grave. Iată tot ce trebuie să știți.
>>> Lega cere obligativitatea crucifixelor în școli, birouri, închisori și porturi: amenzi de până la 1.000 de euro

Toate smartphone-urile din Milano și restul Lombardiei vor primi un mesaj special

Ce este IT-alert? Este sistemul de alarmare publică pe care Italia îl adoptă. Astăzi este în faza de testare. Odată ce va deveni funcțional, va permite distribuirea alertelor care vor ajunge pe dispozitivele mobile ale tuturor celor care se află într-o zonă afectată de urgențe grave sau catastrofe iminente sau în curs de desfășurare.

Este un SMS? Nu exact, este o notificare care blochează temporar toate celelalte funcționalități ale telefonului.

Ce ar trebui să fac odată ce primesc notificarea? Pentru a reactiva funcționalitățile normale ale telefonului, este necesar să atingeți notificarea pentru a confirma primirea. Dacă nu dezactivați alarma, nu puteți continua să folosiți telefonul. Ulterior, puteți completa chestionarul pentru a oferi Protecției Civile informații utile pentru implementarea sistemului.
>>> Un an de muncă pentru badante valorează 20 de euro pensie, iată cum să ajungi la 600 de euro pensie la 67 de ani

Ce volum va avea sunetul? Notificarea va fi însoțită de un sunet distinctiv și prelungit, diferit de cel al notificărilor obișnuite.

Mesajul ajunge chiar dacă telefonul este oprit? Nu, pentru a primi notificarea IT-alert, dispozitivul trebuie să fie pornit și să aibă semnal.

Și dacă mă aflu într-o zonă fără semnal? Trebuie să aveți semnal pentru a primi mesajul IT-alert.

Și dacă telefonul este pe modul silențios? Notificarea va sosi oricum dacă dispozitivul este pornit și are semnal. Dacă telefonul este pe modul silențios, primirea mesajului IT-alert s-ar putea să nu fie semnalată printr-un sunet specific.

Ce ar trebui să fac dacă IT-alert nu îmi ajunge, deși mă aflu în Lombardia?

Testele care au început în iunie 2023 la nivel regional au scopul de a verifica, printre altele, eventualele erori în transmiterea/recepția mesajelor IT-alert. Protecția Civilă care gestionează serviciul solicită, în cazul în care nu primiți mesajul, să completați chestionarul de pe pagina principală a site-ului dedicat. Pentru orice altă informație, puteți contacta centrul de asistență la numărul verde 800 840 840.

Când va deveni funcțional serviciul, la ce evenimente se poate primi IT-alert? Evenimentele din domeniul Protecției Civile care au fost prevăzute de Directiva din 7 februarie 2023 pentru utilizarea IT-alert sunt următoarele: tsunami generat de un cutremur, prăbușirea unui baraj mare, activitate vulcanică, incidente nucleare sau situații de urgență radiologică, incidente semnificative în stabilimente supuse decretului legislativ din 26 iunie 2015, nr. 105 (Directiva Seveso), precipitații intense. Doar după finalizarea testării, se va decide pentru care dintre aceste evenimente listate sistemul va deveni funcțional.

sursa: milano.corriere.it

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Muncești imediat ca magazioner!

Elon Musk: "Soros conduce invazia în Italia”

Migranți, Elon Musk: „Soros conduce invazia în Italia. Iată care este planul lui”