in

Venitul de cetățenie (Reddito di cittadinanza) pentru românii din Italia, Di Maio: “Va fi acordat celor care sunt rezidenți în Italia timp de cel puțin zece ani”

Va fi acordat și străinilor din Italia, venitul de cetățenie (Reddito di cittadinanza) promis de guvernul M5S – Lega. Deși inițial anunțase că va fi acordat numai cetățenilor italieni, în urma criticilor venite din toate direcțiile, Luigi Di Maio dă înapoi și anunță că va fi acordat și străinilor, dar numai celor care au cel puțin 10 ani de rezidență. Banii vor fi acordați pe card și vor trebui să fie cheltuiți în Italia, susține Di Maio.

Luigi Di Maio a anticipat câteva detalii despre ceea una dintre măsurile cele mai așteptate care vor fi conținute în noua lege a bugetului: venitul de cetățenie. Care – contrar celor anunțate în ultimele săptămâni – nu va fi acordată doar italienilor, ci va merge la toți „rezidenții pentru cel puțin zece ani în Italia”.

În plus – așa cum a spus ministrul adjunct Laura Castelli, de la Economie și Finanțe – va fi acordat direct de către stat cetățeanului, prin transfer bancar. „Va fi pus pe card electronic, idealul ar fi să folosim ceea ce avem deja, cardul de sănătate cu cip”, a declarat vicepremierul Di Maio.

Alegerea cardului electronic, a explicat Di Maio, este legată de faptul că „acești bani trebuie cheltuiți în afaceri italiene pentru a crește economia și a limita cheltuielile la maximum în afara Italiei”. În acest fel, continuă ministrul Muncii și Dezvoltării Economice, „vom avea un venit din TVA și PIB mai mare decât ne-am fi așteptat, pentru că vom inunda micile întreprinderi și comercianții”.

Cu toate acestea, Bruxellesul nu pare convins. Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a declarat că „la prima vedere” planurile bugetului italian „nu par compatibile cu regulile Pactului de stabilitate”. Negativ și comisarul pentru afaceri economice Pierre Moscovici: „Pentru moment ce știu este că deficitul de 2,4 la sută, nu numai pentru anul viitor, dar pentru trei ani, reprezintă o abatere foarte, foarte semnificativă față de angajamentele asumate”.

„Dar cum, a fost bine când au făcut deficit pentru a da banii băncilor și acum, în schimb, alarma se declanșează în întreaga lume? Renzi, Letta și Gentiloni au făcut 192 miliarde de datorii, pe noi ne ceartă pentru 8 miliarde de la legea Fornero (legea pensiilor) și 10 miliarde pentru venitul de cetățenie”, răspunde Di Maio.

Di Maio discriminează străinii din Italia: «Venitul de cetățenie doar pentru italieni»

«Criminali». Luigi Di Maio, vicepreședintele Camerei Deputaților de la Roma și potențial premier, a declarat război românilor

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Referendum pentru redefinirea familiei, 58 secții de votare pentru românii din Italia

Bătrâna de 70 de ani violată, Viviana Beccalossi: «Salvini să se întâlnească urgent cu autoritățile române. Italia, parc de distracții pentru infractorii din Est»